Την κολυμβητικη ικανοτητα που απεκτησαν μεσα απο το μαθημα κολυμβησης εδειξαν μαθητες Δημοτικων της Ροδοπης

33 μαθητές και μαθήτριες από 8 σχολεία συμμετείχαν σε αγώνες επίδειξης στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο

Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία, οι πρώτοι αγώνες επίδειξης κολυμβητικής ικανότητας στο πλαίσιο του μαθήματος Κολύμβησης στο Δημοτικό Σχολείο. Στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής, συμμετείχαν συνολικά 33 μαθητές/τριες από 8 σχολεία της Π.Ε.  Ροδόπης. Οι μικροί κολυμβητές και οι μικρές κολυμβήτριες αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις, πλημμύρησαν με χαμόγελα τους χώρους του κολυμβητηρίου και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκόμενους.

Τους αγώνες στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους, οι διδάσκοντες/ουσες του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ.κ. Γούργουλης Βασίλης, αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, Μπαξεβάνη Μαρία και Παπαδόπουλος Νικόλαος.

Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν τον καλύτερο επίλογο μιας άκρως επιτυχημένης σχολικής χρονιάς του προγράμματος Κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Ροδόπης, με συντονιστή τον κ. Αγγελάκη Ευάγγελο και διδάσκουσες τις κ. Λάπατα Δήμητρα, Ζήκου Καλυψώ και Παυλίδου Στεφανία.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 28 σχολεία του νομού μας, με 44 τμήματα, κυρίως Γ΄ τάξης, και συνολικά 650 μαθητές και μαθήτριες. Μέσω της παιγνιώδους μορφής διδασκαλίας από τους/ις εξειδικευμένους/ες εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής στο αντικείμενο της κολύμβησης, οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες εξοικειώθηκαν με το υγρό περιβάλλον, αποκτώντας βασικές τεχνικές επίπλευσης και προώθησης καθώς και απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την ασφάλεια τους στο νερό.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης απευθύνει θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στους/στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και δασκάλους/ες που τα συνόδευαν.

Ευχαριστούμε δε θερμά όλα τα μέλη της ειδικότητας κολύμβησης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. που συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση και τη διεκπεραίωση των αγώνων. Όπως επίσης ευχαριστεί και την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΕΧΑΓΙΑ Ο.Ε.  για την προσφορά των σάντουιτς στους μικρούς αθλητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.