Σαρακατσανικο Γλεντι για την αρχη της χρονιας (+Gallery)

Από τον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων που πραγματοποίησε και αγιασμό στη πολιτιστική του στέγη

Σαρακατσάνικο γλέντι ακολούθησε τον Αγιασμό του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου, στην οδό Αγίου Γεωργίου, μπροστά από την Πολιτιστική στέγη του Συλλόγου.
 
Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο οποίος ευλόγησε το Σύλλογο και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους.
«Αυτά είναι τα ιδανικά μας, οι αρχές μας, τα πιστεύω μας» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Νάκος, τονίζοντας πως στην εκδήλωση την τιμητική τους έχουν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων.
 
Συνολικά ο σύλλογος έχει 125 χορευτές, χωρισμένους σε τμήματα αρχαρίων, του δημοτικού, των εφήβων, των παραστάσεων και των ενηλίκων, ενώ έχει δημιουργηθεί και η χορωδία των ενηλίκων η οποία συμμετέχει σε διάφορες δράσεις.
«Στο σύλλογό μας τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, δείχνοντας πως οι νέοι στρέφονται στην παράδοση. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη ώστε να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στις υποχρεώσεις του» έκλεισε ο κ. Νάκος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.