Η Προισταμενη της Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης ν. Ροδοπης για τη διανομη των σχολικων γευματων λιγο πριν τη ληξη της σχολικης χρονιας

«Η καθυστέρηση οφειλόταν στη διαδικασία δικαστικών διαμαχών∙ έπρεπε να περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης»

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» ήταν το σχόλιο της κ. Κατερίνας Σαραφίδου, Προϊσταμένης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, για την έναρξη των σχολικών γευμάτων στην Κομοτηνή, ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής χρονιάς. Όπως εξήγησε η κ. Σαραφίδου, η καθυστέρηση οφειλόταν στη διαδικασία δικαστικών  διαμαχών, σε διαδικασίες δηλαδή συμβασιοποίησης και εκδίκασης δικαστικών προσφυγών. «Ξεμπλόκαρε τώρα αυτή η υπόθεση, και βρισκόμαστε, από χθες, ένα μήνα πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς, να διανέμουμε τα σχολικά γεύματα, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς στα 14 σχολεία μας του δήμου Κομοτηνής, 10 δημόσια και 4 μειονοτικά, που εγκρίθηκαν για το πρόγραμμα. Ο αριθμός των μερίδων που διανέμουμε κυμαίνονται από 1500 μέχρι 1710 το ανώτερο, όπως μας ήρθε από το υπουργείο ο αριθμός των παιδιών» επεσήμανε η ίδια.

Παράλληλα διευκρίνισε πως «το πρόγραμμα σίτισης εγκρίνεται από την επιτροπή ειδικών από την Αθήνα, εμείς  δεν παρεμβαίνουμε καθόλου σε αυτό, ισχύει για όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, είναι το ίδιο, στηρίζεται στην υγιεινή διατροφή, προκειμένου τα παιδιά να μυηθούν στου κανόνες της υγιεινής διατροφής. Απ’  ό,τι ξέρουμε έχει δυο φορές την εβδομάδα κρέας, κοτόπουλο δηλαδή, μπιφτέκι, μια φορά ψάρι και δυο φορές λαχανικά, τα οποία συνοδεύονται άλλοτε με αυγό, τυρί, σαλάτα και ψωμί ολικής άλεσης, μόνο οι Δευτέρες έχουν μόνο φρούτο, γιατί έχουν περισσότερο ζυμαρικά. Επίσης είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες κάποιων μαθητών μας, για να προλάβουμε τις τροφικές αλλεργίες».

«Δεν μπορούσε να μεσολαβήσει κανείς»

Περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης και των ενεργειών που έγιναν από πλευράς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης η κ. Σαραφίδου, σημείωσε πως «εμείς ξεκινήσαμε κανονικά και κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε». Σύμφωνα με όσα παρέθεσε, «η διαδικασία ξεκίνησε γύρω στις αρχές Οκτώβρη. Προετοιμάσαμε τις σχολικές μας μονάδες, και κάποια στιγμή σε εμάς εδώ και σε κάποιες άλλες περιοχές μπλοκαρίστηκε το πρόγραμμα λόγω διαδικαστικών διαμαχών. Δεν μπορούσε να μεσολαβήσει κανείς. Μάλιστα ενημερώσαμε για την καθυστέρηση τον Γενικό Γραμματέα, όταν ήρθε στην Κομοτηνή, ώστε να βρεθεί μια λύση, αλλά από τη στιγμή που το θέμα έφτασε στη δικαιοσύνη, έπρεπε να περιμένουμε την απόφαση και ξέρετε πόσο χρονοβόρα είναι αυτά τα πράγματα. Μέχρι να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, φτάσαμε στο παραπέντε».

Επιλέγοντας, η κ. Σαραφίδου επιχείρησε και έναν μικρό απολογισμό για το κλείσιμο της χρονιάς αποτιμώντας πως «με βάση τους προγραμματισμούς μας, με τα απρόοπτά τους, με τις προκλήσεις τους, με τα προβλήματά τους, διαχειριστήκαμε όλα τα θέματα όπως θα  έπρεπε με βάση τη νομιμότητα». «Ήταν μια πλούσια χρονιά θα έλεγα στον απολογισμό» συνέχισε, «γιατί έγιναν πράγματα σε μια χρονιά που θα μπορούσαν να γίνουν σε βάθος τετραετίας». Όπως θύμισε η ίδια «είχαμε τις επιλογές των νέων μας διευθυντών στις σχολικές μονάδες από τετραθέσιες και πάνω, οι οποίες θα λάβουν τη διεύθυνση με το κλείσιμο της διδακτικής χρονιάς, είχαμε εκλογές, είχαμε πάρα πολλά θέματα που διεξήχθησαν με επιτυχία πιστεύω». «Τα προβλήματα ποτέ δεν λείπουν, έτσι είναι και η ζωή» ανέφερε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.