Με πεζοπορια ξεκινησε το 2ο Green Fest

78 πεζοπόροι έκαναν τη διαδρομή Μέγα Πιστό-Μονή Μάξιμου Καυσοκαλύβη, έμαθαν για τη χλωρίδα του δάσους, την ιστορία του Παπικίου και συγκέντρωσαν 30 σακούλες σκουπιδιών

Με μια πεζοπορική διαδρομή από το Μέγα Πιστό μέχρι την Ιερά Μονή Μάξιμου Καυσοκαλύβη ξεκίνησαν οι δράσεις του 2ου Green Fest την Κυριακή 7 Μαΐου. στην πρώτη δράση του φεστιβάλ με τις οικολογικές ευαισθησίες συνέδραμαν το Exagono, σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Κομοτηνής, την Πανελλήνια Ένωση Δασοπόνων, το Save your hood ενώ συμμετείχαν 78 πεζοπόροι.

Οι συμμετέχοντες με σύμμαχο την «καλοσύνη» του καιρού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανέμορφη διαδρομή με τον κάμπο στο «πιάτο», ενώ όταν έφτασαν στον προορισμό τους ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν από ιερομόναχο της μονής για την ιστορία του Παπικίου όρους.

Μετά την πεζοπορία πραγματοποιήθηκε και εθελοντικός καθαρισμός του δάσους, με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνουν 30 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης είχε το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ οι συνοδοί της διαδρομοί ήταν οι Αριστοτέλης Αργυράκης και Νικόλαος Δουλακάκης του ΕΟΣ Κομοτηνής, που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην χλωρίδα του δάσους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.