Φωνη σε καθε φοιτητη

Άρθρο του Τάσου Μπίρτσιου ενόψει των προσεχών φοιτητικών εκλογών

Οι σπουδές μας στο Πανεπιστήμιο, όπως και οι απαιτήσεις της κοινωνίας που ζούμε, μας καθιστούν υποχρεωμένους να παρακολουθούμε και να αναλύουμε τις εξελίξεις γύρω μας. Έτι δε περαιτέρω για εμάς που σπουδάζουμε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, αυτή η ανάγκη επιτάσσεται κόντρα σε όλα και όλους όσοι επικρίνουν την γενιά μας για απολιτικοποίηση και πλήρη αδιαφορία για τα κοινά.

Εξάλλου, το Πανεπιστήμιο ως ζωντανός οργανισμός, βγαλμένος μέσα από την ίδια την κοινωνία, ενέχει τα δικά του προβλήματα, τις δικές του ανάγκες, τις δικές του στρεβλώσεις και παραλείψεις. Όλα αυτά, δεν νοείται να μας βρίσκουν αμέτοχους. Αντίθετα, απαιτούν πράξεις και ενεργό συμμετοχή. Στα αμφιθέατρα, αλλά και στις συλλογικές διαδικασίες.

Όμως, όπως ξέρει άλλωστε ο κάθε αυριανός πολιτικός επιστήμονας, δεν υπάρχει πιο μεγάλη και σημαντική διαδικασία για έναν ενεργό πολίτη από αυτή των εκλογών. Το ίδιο ισχύει και για τους φοιτητές. Ο θεσμός των φοιτητικών εκλογών είναι η ευκαιρία των φοιτητών να δώσουν δύναμη και πνοή στις σκέψεις και τις ιδέες τους, να εκφράσουν τη βούλησή τους για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο.

Το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος, το δικό μας Πανεπιστήμιο.

Αν είσαι φοιτητής του Τμήματός μας και τυγχάνει να διαβάζεις αυτό το κείμενο, πάρε την σωστή απόφαση.

Στις 10 Μαΐου, κάνε αισθητή την παρουσία σου μέσω της ψήφου σου στις φοιτητικές εκλογές. Δώσε με αυτήν σου την πράξη, την εντολή για δράση στα άτομα που στάθηκαν αρωγοί σε κάθε σου βήμα. Στα άτομα που πάλεψαν με προσωπικό τους κόστος και ατομικό τους κόπο για τη βελτίωση της σχολής μας, αλλά και τις ανάγκες όλων μας.

Στις 10 Μαΐου μην μένεις άπραγος, δώσε ελπίδα στο μέλλον σου. Κάνε αισθητή την παρουσία σου με τη συμμετοχή σου, όχι με την αποχή σου. Στις 10 Μαΐου, δίνεται φωνή σε κάθε φοιτητή!

*Φοιτητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, Εκπρόσωπος των φοιτητών στα Όργανα Διοίκησης, Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικής Επιστήμης Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.