Να επιμηκυνει την τουριστικη περιοδο στο Φαναρι θελει ο Δημος Κομοτηνης

Πέτρος Ζωγράφου: «Το Φανάρι τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στην περιοχή»

Να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο στον οικισμό Φαναρίου ώστε να ξεκινάει ακόμα και από το Πάσχα, ανοίγοντας την περιοχή σε νέες αγορές θέλει ο Δήμος Κομοτηνής.

Πρόσφατα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πέτρος Ζωγράφου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου κ. Πέτρο Καραβέτη, με τον οποίο συζήτησε την ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου μας σε όλη την ευρύτερη περιοχή και στις γειτονικές χώρες σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζωγράφου, βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, και πάντα μια συνάντηση με τον κ. Καραβέτη έχει τη σημασία της, μιας και έχουν πολλά να κάνουν τόσο για την περίοδο όπως είναι σήμερα, αλλά και την επιμήκυνσή της.

Ο ίδιος θύμισε πως το Φανάρι το 2022 ήταν γεμάτο για τρεις μήνες, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με τις πληρότητες να ξεκινούν από τα τέλη Ιουνίου για να σημειώσει πως αυτό που θέλουν είναι να έχει ο οικισμός περισσότερο κόσμο, σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για αυτό και αντάλλαξαν απόψεις και θεωρεί πως σύντομα θα έχουν πιο χειροπιαστά αποτελέσματα.

Αναβάθμιση του οικισμού και προώθησή του

Ήδη αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του οικισμού μέσα από τα έργα που πραγματοποιούνται σε αυτόν, και θεωρούν πως με τη βελτίωση των υποδομών, και τη δυναμική που υπάρχει στον τουρισμό, μιας και η περιοχή γίνεται γνωστή στους κατοίκους των όμορων χωρών. Με την προβολή που θα κάνει η Αντιδημαρχία Τουρισμού, «το Φανάρι τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστήσει στην περιοχή» δεσμεύτηκε ο κ. Ζωγράφου.

Ήδη μια από τις προκλήσεις που εξετάζουν, είναι πώς θα μπορέσουν να αποτελέσει προορισμό το Φανάρι ακόμα από το Πάσχα, προσελκύοντας τουρίστες τόσο για τις ημέρες εκείνες, αλλά και όλη την περίοδο του Μαΐου, που συνήθως είναι μια ήπια σε καιρικά φαινόμενα περίοδος, την οποία θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν για ολιγοήμερες εκδρομές από τις βαλκανικές χώρες.

Την ίδια ώρα θέλουν να επιμηκύνουν και το τέλος της τουριστικής περιόδου, το Σεπτέμβριο και μετά, εντοπίζοντας target group τα οποία θα θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή, όχι απαραίτητα για τις παραλίες της. «Το βασικό είναι ότι το Φανάρι πλέον για τρεις μήνες σφύζει από ζωή, έχει πληρότητα στα καταλύματα, και αφού πετύχαμε το στόχο του καλοκαιριού. Ελπίζουμε να επιμηκύνουμε την περίοδο για να έχουμε κόσμο εκεί όλο το έτος» τόνισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.