Διαφορα προτεραιοτητων

Της έκδοσης

Αν κάτι παρατηρούμε πάντως κατά την διάρκεια της προεκλογικής αυτής περιόδου, και όλων όσων προηγήθηκαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, είναι η διαφορά προτεραιοποίησης των θεμάτων μεταξύ πολιτών και υποψηφίων.

Οι πολιτικοί αρέσκονται να μιλούν κυρίως για το μέλλον, το τι κοινώς θα γίνει αν οι ίδιοι και οι παρατάξεις τους ηγηθούν την επαύριον των εκλογών τη χώρα, ενώ οι πολίτες επικεντρωνόμαστε στο τώρα, στο παρών, στο τι γίνεται κοινώς σήμερα.

Και όχι αδίκως αν σκεφτεί κανείς την υφιστάμενη καθημερινότητα μιας μεγάλης πλειοψηφίας Ελλήνων, οι οποίοι δεν υπολειπόμαστε οράματος, ιδεών και κυρίως θέλησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά μας προλαβαίνει η υφιστάμενη καθημερινότητα, που μοιραία μας κρατά στην προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του σήμερα.

Ίσως γι’ αυτό και η τοπική αυτοδιοίκηση που εκ του ρόλου της είναι πιο κοντά στον πολίτη, να κεντρίζει και το μεγαλύτερο πάντα ενδιαφέρον των πολιτών, τουλάχιστον στην ελληνική περιφέρεια.

Ίσως πάλι γιατί όσα κατά καιρούς έχουμε ακούσει για το μέλλον, σε επίπεδο στοχοθεσίας υποψηφίων στις εθνικές εκλογές, ελάχιστα έως μηδαμινά έχουν επιτευχθεί για τον τόπο μας, όχι λόγω αδυναμίας των πολιτικών μας εκπροσώπων αλλά για μια σειρά ζητημάτων, με πρώτο και κύριο την απόσταση που χωρίζει την Ροδόπη, πρακτικά και ουσιαστικά από το αθηνοκεντρικό κράτος και την κάθε κυβέρνηση.

Θα πρέπει αυτό να μου πείτε να αλλάξει την στοχοθεσία των υποψηφίων βουλευτών μας, περιορίζοντάς την; Σαφώς όχι. Ίσως όμως θα πρέπει να την αναδιαμορφώσουν σε ικανό βαθμό που να απαντά και σε τρέχοντα, καίρια ζητήματα της καθημερινότητας ημών των πολιτών, άμεσα και πρακτικά και όχι απλά να αφήνονται «υπόνοιες» για το μέλλον, όσο καλόπιστες και αν αυτές είναι, που ουδόλως αμφιβάλουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.