Φωτογραφικο «οδοιπορικο» στην 81η ΔΕΘ (+Gallery)

Οι Θρακιώτικες παρουσίες και τα «must visit», όπως τα κατέγραψε ο φακός του «ΠτΘ»

Επίκεντρο του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου της χώρας έγινε και φέτος για περισσότερο από μία εβδομάδα η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Και πολλά και καλά τα αφιερώματα αλλά και μεγάλη η επισκεψιμότητα 

Η φετινή  «ανανεωμένη» διοργάνωση κέρδισε το στοίχημα των διοργανωτών, οι οποίοι εν όψει και της συμπλήρωσης των 90 χρόνων του εθνικού εκθεσιακού φορέα, θέλησαν να δώσουν το στίγμα της νέας εποχής. Ένα στοίχημα το οποίο πέτυχε τόσο σε ό,τι αφορά την πορεία της διοργάνωσης αλλά και την επισκεψιμότητα που κατέκτησε, αλλά και σε ό,τι αφορά την ευρεία γκάμα θεματικών αφιερωμάτων που «εγκαινίασε», καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, από την τεχνολογία και τον πρωτογενή τομέα μέχρι την επιχειρηματικότητα και τη γαστρονομία και τις παράλληλες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις που «στόλιζαν» τις νύχτες του 8ημέρου λειτουργίας της ΔΕΘ.
 
Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνονται και από το ρεπορτάζ του «ΠτΘ» ο οποίος βρέθηκε κατά την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου στη συμπρωτεύουσα και, συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις  του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo για να παρακολουθήσει από κοντά το σύνολο των συμμετοχών, και ειδικότερα των Θρακιώτικων, αλλά και την εξέλιξη του μεγαλύτερου εμπορικού, οικονομικού και πολιτικού θεσμού των τελευταίων χρόνων. 

Επαναφορά της πολιτικής με τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ  Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη 

Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, το ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν, συγκέντρωσαν κατά κύριο λόγο οι ομιλίες του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στην «πρεμιέρα» αυτής, καθώς και η ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και η «επαναφορά» μετά από μια πενταετία, της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού καθώς και των προέδρων των κομμάτων  στα ΜΜΕ.
 

Ο κ. Τσίπρας έκανε τον απολογισμό του έως τώρα κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποσχόμενος πως αυτόν τον χαρακτήρα, του «απολογισμού» δηλαδή θα έχει κάθε κεντρική του ομιλία έως και το 2019 από το βήμα της ΔΕΘ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβασε κατά πολύ τους τόνους, στην πρώτη του εμφάνιση στο βήμα της ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ. 

Η «Συμφωνία Αλήθειας» του Κυριάκου και η τριπλέτα των πρώην 

Το τελευταίο μάλιστα τριήμερο της έκθεσης συνέπεσε με την  κεντρική ομιλία αλλά και την συνέντευξη τύπου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ – υπό το άγρυπνο βλέμμα των πρώην προέδρων του κόμματος κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνου Καραμανλή και Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου -για τη έξοδο της χώρας από την κρίση,  μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται φορολογικές ελαφρύνσεις, αύξηση επενδύσεων, εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών κ.ο.κ., όλο υπό τον τίτλο «Συμφωνία Αλήθειας», εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και επαναφέροντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών χαρακτηρίζοντας ως «ιστορική αναγκαιότητα την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την εξουσία». 

Το «παρών» των Θρακιωτών και το αδιάλειπτο της παρουσίας των πρυτανικών αρχών 

Σε ό,τι αφορά τον κύριο σκοπό της διοργάνωσης, την προβολή και εκπροσώπηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και κυρίως της Βορείου Ελλάδος, η φετινή ΔΕΘ κρίνεται άκρως επιτυχημένη, με τη Θράκη αλλά και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εκπροσωπούνται  από πληθώρα παραγωγικών φορέων,  το σύνολο των Επιμελητηρίων και επιχειρήσεων όπως η ΣΕΚΑΠ.
 
Μεγάλης επισκεψιμότητας έτυχαν άλλωστε και τα περίπτερα των Επιμελητηρίων  Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου, ενώ σε ό,τι αφορά την περιοχή μας, ιδιαίτερης σημασίας ήταν η φετινή πρώτη συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης,  στην οποία προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία και η συνεχής παρουσία, καθ’ όλη τη διάρκεια του 8ημέρου,  του Πρύτανη κ.Αθανασίου Καραμπίνη όσο και λοιπών εκπροσώπων των Πρυτανικών αρχών. 

Η Ρωσία «τιμώμενη χώρα» της διοργάνωσης  σε 3000 τ.μ. και ο …Ευγένιος Τριβιζάς 

Από τα θετικότερα επίσης στοιχεία της φετινής διοργάνωσης η επιστροφή του θεσμού της «τιμώμενης χώρας», θέση την οποία φέτος ένεκα και της ανακήρυξης του 2016 σε έτος «Ελλάδας – Ρωσίας» κατείχε η Ρωσία, διαθέτοντας μάλιστα ένα περίπτερο επιφανείας 3.000 τ.μ. για τη φιλοξενία των Ρωσικών Επιχειρήσεων. Εντυπωσιακό και το θεματικό πάρκο, φέτος αφιερωμένο στην μαγεία των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 24 Οκτωβρίου, προσφέροντα ωστόσο την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να πάρουν μία μικρή γεύση από τα όσα θα περιλαμβάνει αυτό συνολικά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.