Η κοινοτητα Αγιων Θεοδωρων διαφωνει με τον αγροτικο δρομο που θα γινει ασφαλτοστρωση στο πλαισιο του εργου «Βελτιωση Οδικης Ασφαλειας οδων Δημου Κομοτηνης»

Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου της κοινότητας Χρ. Μπόζη προς τον Δήμαρχο Κομοτηνή

Με δυσαρέσκεια εξέλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού των Αγίων Θεοδώρων την πρόσφατη δημοσιοποίηση της έγκρισης του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας οδών Δήμου Κομοτηνής». Η διαφωνία τους βεβαίως δεν αφορά αυτό καθ’ εαυτό το έργο, αλλά την αγροτική οδό στην περιοχή του οικισμού που επέλεξε ο δήμος να εντάξει στο έργο.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Χρήστος Μπόζης εξηγεί για τους λόγους της αντίδρασης πως «αναλύοντας τη φωτογραφία διότι είναι και το μόνο που μας είναι γνωστό καταλήγω στο γεγονός ότι το έργο που αφορά τον οικισμό μας, μας οδηγεί με ασφάλεια στον παλιό σκουπιδότοπο που χρησιμοποιούσε ο Δήμος Σιδηροχωρίου όπου και σταματά διότι πολύ απλά λίγα μέτρα πιο κάτω οδηγεί σε αδιέξοδο εκτός και αν φυσικά είσαι τολμηρός γιατί το πιο πιθανό είναι να βρεθείς μέσα σε ρέμα. Να σημειώσουμε επίσης ότι δεξιά και αριστερά δεν υπάρχουν αγροκτήματα παρά μόνο βοσκότοπος. Ενδεχομένως να βοηθήσει τα ζώα να κινηθούν με ασφάλεια».

Ο κ. Μπόζης δεν έμεινε όμως μόνο στην ανάρτηση αλλά συνέταξε και απέστειλε προς τον δήμαρχο Κομοτηνής και επιστολή διαμαρτυρίας, στην οποία μεταφέρει τόσο τη δική του δυσαρέσκεια όσο και αρκετών αγροτών του οικισμού, καθώς όπως εξηγεί «πάγιο αίτημα του οικισμού μας αλλά και του συνόλου των οικισμών αποτελούν οι ασφαλτοστρώσεις». «Μια τέτοια παρέμβαση επομένως» συμπληρώνει «για μας θεωρείται πολύ σημαντική, παρόλα αυτά όμως εμείς ενημερωθήκαμε τυχαία από μια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Αντιδημάρχου Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού».

Στη συνέχεια ο κ. Μπόζης παραθέτει σειρά ερωτημάτων, για να καταδείξει την πρότερη έλλειψη διαβούλευσης. Συγκεκριμένα ρωτά:

«Είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος ενημέρωσης μιας Κοινότητας; Γιατί δεν μας έγινε πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων το διάστημα προγραμματισμού του έργου, στο κομμάτι τουλάχιστον που αφορά τον οικισμό μας, όπως άλλωστε αυτό προβλέπεται και από την λειτουργία των Κοινοτήτων; Καλούμαστε να διατυπώσουμε άποψη για την τοποθέτηση φωλιών αλλά όχι για ένα σημαντικό έργο όπως αυτό; Υπήρχαν παρεμβάσεις που περιλαμβάνονταν στις κατά καιρούς προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, γιατί αυτές αγνοήθηκαν; Δεν είναι οξύμωρο ένα έργο που ονομάζεται «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» να οδηγεί σε αδιέξοδο και πολύ περισσότερο σε επικίνδυνο σημείο που λόγω της ύπαρξης ρέματος τα χώματα έχουν υποχωρήσει; Ποιοι είναι οι λόγοι ένταξης του συγκεκριμένου δρόμου, ποιες ανάγκες πρόκειται να εξυπηρετήσει ένας δρόμος που βρίσκεται σε βοσκότοπο, χωρίς παρουσία αγροκτημάτων και με εξαιρετικά χαμηλή ροή οχημάτων; Γνωρίζετε ότι οι παρεμβάσεις που θα προτείναμε εάν γνωρίζαμε τις προθέσεις του Δήμου θα εξοικονομούσαν πόρους από την αγροτική οδοποιία αλλά και θα εξυπηρετούσαν πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων;».

«Είναι θετικό το γεγονός ότι προτάθηκε ο οικισμός μας για το συγκεκριμένο έργο όπως είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση όμως θεωρούμε πως οφείλουμε και πρέπει να εκφράζουμε άποψη για οτιδήποτε έγκειται στα όρια της κοινότητας μας» ξεκαθαρίζει κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Μπόζης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.