Στην Καλλιθεα του Εβρου η επομενη πεζοπορικη διαδρομη του Δρομεα Θρακης

Γνωριμία με το πανέμορφο ελατόδασος της περιοχής

Συνεχίζει τις πεζοπορικές του εξορμήσεις ο Δρομέας Θράκης, αυτή τη φορά την Κυριακή 12 Μαρτίου στην περιοχή της Καλλιθέας του Νομού Έβρου στα 40χλμ Βόρεια της Αλεξανδρούπολης στη διασταύρωση με την περιοχή Τρείς Βρύσες.

Στην περιοχή βρίσκεται και το μοναδικό ελατόδασος όπου υπάρχει και χώρος αναψυχής καθώς και το δασικό χωριό το οποίο δυστυχώς δεν λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια. Το τοπίο σε όλη την ευρύτερη περιοχή είναι μοναδικό όλες τις εποχές του χρόνου με το πανέμορφο δάσος από οξιές – δρύες και βελανιδιές.

Πληροφορίες διαδρομής

Η διαδρομή είναι μήκους 7 χιλιομέτρων με 200 μέτρα υψομετρική διαφορά βαθμού δυσκολίας 1-2 κατάλληλη και για παιδιά άνω των 12 ετών με την απαραίτητη συνοδεία του γονέα.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν τη διαδρομή λίγο πριν το δασικό χωριό όπου και θα αφήσουν τα Ι.Χ. τους και το λεωφορείο, ακολουθώντας το δασικό δρόμο μήκους 4 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στην άσφαλτο και στη συνέχεια ακολουθώντας μια κυκλική πορεία θα περάσουν από το δασικό χωριό, όπου θα κάνουν και το μεγάλο διάλειμμα.

Ραντεβού στις 9 στην πλατεία Σπαθί στην Κομοτηνή από όπου θα αναχωρήσει και το λεωφορείο εφ ‘ όσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός θέσεων.

Ραντεβού στις 9.45 στο Στάδιο Φ.Κοσμάς, στην Αλεξ/πολη,για το λεωφορείο.

Τελικό Ραντεβού στις 10 στην κεντρική πλατεία του χωριού του Άβαντα.

Οδηγός της διαδρομής θα είναι ο κ. Μιχάλης Ζεχερλής. Μαζί με τους πεζοπόρους όπως πάντα και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του παραρτήματος του Νομού Έβρου.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Info

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScO2rHfIm113moRIdaeSW6OeieKx8gG1G8s01bOrV949AOY3w/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.