Ειδικα συμβουλια ακουμε και ειδικα συμβουλια δεν βλεπουμε

Την πρόταση να πραγματοποιηθεί ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο, με συμμετοχή όλων των προέδρων των οικισμών, κατέθεσε ο Αντώνης Γραβάνης,

Την πρόταση να πραγματοποιηθεί ένα ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο, με συμμετοχή όλων των προέδρων των οικισμών, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» κ. Αντώνης Γραβάνης, ώστε να θέσουν σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλου τα θέματα που έχουν οι οικισμοί, για να μπορέσει το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αλλά και να διερευνήσει τρόπους να βελτιώσει τα πράγματα.

Η δημοτική αρχή δεν φάνηκε αρνητική στην πρόταση, παρόλο που σημειώθηκε πως οι πρόεδροι παρίστανται ούτως ή άλλως στα Δημοτικά Συμβούλια λόγω της θέσης τους, και απευθύνονται με τα προβλήματά τους στη Δημοτική Αρχή.

Βέβαια κατά πόσο αυτό το συμβούλιο θα λάβει χώρα, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, μιας και έχουμε συνηθίσει τις αναφορές αυτές για ειδικά συμβούλια, χωρίς όμως να τα βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα.

Να θυμίσουμε πως ο αείμνηστος Τάσος Βαβατσικλής, τον Οκτώβριο του 2019, είχε καταθέσει μια ανάλογη πρόταση, να γίνονται σε τακτά διαστήματα συνεδριάσεις χωρίς ημερήσια διάταξη, όπου θα καταθέτουν τα δικά τους θέματα οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων.

Είχε μάλιστα αναφέρει πως σε παλιότερες θητείες είχε θεσπιστεί κάθε τρίτη συνεδρίαση με αυτό τον τρόπο, και είχε αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Η πρόταση του είχε γίνει αποδεκτή από την δημοτική αρχή, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ πριν την έλευση της πανδημίας, και όπως φαίνεται, ξεχάστηκε.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά, μιας και λίγο πολύ έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα, δεν θα μείνει κενό γράμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.