Ανταμωμα για τα 30 χρονια του ετοιμαζει το Μουσικο Σχολειο Κομοτηνης

Συνεχίζει να μεγαλώνει το Μουσικό Σχολείο, που έφτασε τους 312 μαθητές και πλέον έχει «γεμίσει» όλες τις αίθουσές του

Πρόσφατα, με μια λιτή του ανακοίνωση, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής ανακοίνωσε πως με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 ετών λειτουργίας του, θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναυλίες κάθε Τετάρτη στο αμφιθέατρο του σχολείου, καθώς και τρεις μεγάλες συναυλίες, στις 5 Απριλίου, στις 2 Μαΐου και στα Ελευθέρια.

Για το τι θα περιλαμβάνουν αυτές ο συναυλίες, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται για να γίνει ένα αντάμωμα στην εκδήλωση για τα 30 χρόνια το Μάιο, μίλησε η αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κ. Μαρία Κεφαλίδου

Επεκτείνει συνεχώς την δράση του το Μουσικό

«Είναι συγκινητικό, και χαίρομαι γιατί το σχολείο μας, σε αυτά τα 30 χρόνια, από τους 27 μαθητές που ξεκίνησε, έχει φτάσει αισίως τους 312» ανέφερε, επισημαίνοντας πως πλέον, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε δικό τους μεγάλο κτίριο 4,5 χιλιάδων τετραγωνικών, με αμφιθέατρο και αίθουσες για μουσικά σύνολα, προβολές, και άλλες δράσεις, πλέον έχουν φτάσει να μην χωρούν, με το μάθημα για την δεύτερη γκάιντα να χρησιμοποιεί την αίθουσα του αμφιθεάτρου.

Τα μουσικά σχολεία έχουν σαν στόχο να δώσουν μουσική παιδεία σε όσους μαθητές αγαπούν την μουσική, με την μουσική να είναι βασικό στοιχείο εκπαίδευσης από τα αρχαία χρόνια, για αυτό και δεν έχουν προϋπόθεση για την εισαγωγή τις μουσικές γνώσεις.

Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων τους έχει διαμορφωθεί από τον Σεπτέμβριο, και με την έλευση της νέας χρονιάς, κάθε τάξη του σχολείου (πιάνο, κιθάρα κτλ) θα κάνει μία συναυλία το απόγευμα της Τετάρτης, που αφορούν κυρίως τους γονείς, για να καμαρώσουν τα παιδιά αλλά και να δουν την πρόοδό τους.

Οι εορτασμοί των 30 ετών θα επηρεάσουν και τις επισκέψεις σχολείων από το εξωτερικό, στο πλαίσιο 2 προγραμμάτων Erasmus, που θα το επισκεφτούν μέσα στην άνοιξη, όμως οι πιο εξωστρεφείς δράσεις τους θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής και κατά τα Ελευθέρια.

Οι μεγάλες συναυλίες του Μουσικού στην Κομοτηνή

Στις 5 Απριλίου λοιπόν, τα ευρωπαϊκά σύνολα του σχολείου θα κάνουν την συναυλία τους στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, μετά το Πάσχα θα επισκεφτούν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παράσταση «έξι πιάνα δώδεκα χέρια» και στις 2 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν συναυλία αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας του σχολείου, που θέλουν να αποτελέσει αντάμωμα όσων αποφοίτων θα μπορέσουν να παρευρεθούν, και γιατί όχι, να συμπράξουν μαζί τους.

Για αυτό και κάλεσε όλους τους αποφοίτους να έρθουν σε επαφή με τη Διεύθυνση του σχολείου, ενώ παράλληλα προχωρούν και στη δημιουργία χορωδίας ενηλίκων του Μουσικού, ξεκινώντας με τους εκπαιδευτικούς της Ροδόπης, τους γονείς των μαθητών, νυν και πρώην, αλλά και τους φίλους του Σχολείου, που αν τα πάει καλά, θα συμμετάσχει στο αντάμωμα, και ελπίζουν πως θα μείνει μόνιμο κομμάτι της μουσικής ζωής της πόλης.

Τέλος θα κλείσουν με τη συμμετοχή στα Ελευθέρια, με το παραδοσιακό τους σύνολο.

Ταξιδεύει και εκτός Κομοτηνής το Μουσικό

Το Σχολείο βέβαια συνεχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και συναυλίες ανά την Ελλάδα, συμμετέχοντας και φέτος στην «Πόλη των ονείρων» στην Ξάνθη, με το σύνολο της κιθάρας, και στο «Άδοντες και Ψάλλοντας» στην Καβάλα.

Τέλος ελπίζουν πως θα καταφέρουν το Σάββατο του Λαζάρου να βρεθούν με την μπάντα τους στην Κέρκυρα, συμμετέχοντας στις μουσικές εκδηλώσεις εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.