Συνεχιζει τον αγωνα για την αποδοχη της διαφορετικοτητας ο Συλλογος ΑμεΑ Ροδοπης

Μέλη αλλά και συνοδοιπόροι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν για τη βασιλόπιτα του Συλλόγου

Μέλη αλλά και συνοδοιπόροι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν για τη βασιλόπιτα του Συλλόγου, το πρωί της Κυριακής στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τρύφωνας Καρούντζος, πραγματοποίησαν αυτή την εκδήλωση θέλοντας να περάσουν το μήνυμα της αναπηρίας και στους μη γνωρίζοντες.

Διάλεξαν δε το χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής γιατί η Ελληνική Αστυνομία της περιοχής μας προωθεί σε μέγιστο βαθμό την διατήρηση των σημείων πρόσβασης και προσβασιμότητας, ώστε να κάνει τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη.

Αυτό που χρειάζεται βασικά στον κόσμο, είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας, και αυτό προσπαθεί το τοπικό και Περιφερειακό Σωματείο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία και το Διεθνές κίνημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως εξήγησε ο κ. Καρούντζος έχοντας σταματήσει το ιατρικό μοντέλο του αναπήρου, προσπαθούν να προβάλλουν το κοινωνικό μοντέλο, τον ανάπηρο δηλαδή που έχει δικαίωμα στη ζωή και σε όλα τα κομμάτια της.

Ειδικά για την πόλη της Κομοτηνής, ο κ. Καρούντζος τόνισε πως έχουν πολύ καλή σχέση με τον Δήμο, χωρίς πολλές δυσκολίες, με συνεργασία τόσο για γενικότερα θέματα όσο και πιο ειδικά, όπως την βαφή των πάρκινγκ ΑμεΑ όποτε χρειαστεί.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται βάσει των νόμων, χωρίς να θέλουν να γίνουν βαρίδι στην κοινωνία, αλλά απαιτούν την εναρμόνιση με τους κανόνες που ισχύουν, και σε αυτό ο Δήμος είναι συνοδοιπόρος.

Άλλωστε στην κοπή της βασιλόπιτας κλήθηκαν, πέρα από τα μέλη τους, όλοι όσοι αποτέλεσαν συνοδοιπόροι στον αγώνα τους για την βελτίωση της κατάστασης των ΑμεΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.