Τις τυχες του παλαιου Δικαστικου Μεγαρου Κομοτηνης διερευνα ο Δ. Χαριτου

Άμεσα μέτρα για τη διάσωση και ανάδειξη του ζητά ο βουλευτής Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβαση του στη Βουλή ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση και την αξιοποίηση ενός τόσο σημαντικού κτηρίου για την περιοχή, όπως είναι το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής στο οποίο υπογράφηκε η συνθήκη ενσωμάτωσης της Θράκης και στέγασε τη νέα διοίκηση.

Με ερώτηση που κατατέθηκε τη Δευτέρα στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών και συνυπογράφεται από 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζουν ότι από το 2004 οπότε ανεγέρθηκε το νέο δικαστικό μέγαρο και μεταστεγάστηκαν οι δικαστικές υπηρεσίες το παλαιό δικαστικό μέγαρο έχει εγκαταλειφθεί πλήρως με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από αίτημα του Δήμου Κομοτηνής για παραχώρηση του κτηρίου,  ανακάλυψε πως διέθετε μόνο την χρήση του και παραπέμπει στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο και ανήκει η ιδιοκτησία του. Ενώ η μόνη χρηματοδότηση για επισκευή της υπό κατάρρευσης στέγης έγινε το 2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε μέσω του ΤΑΧΔΙΚ εκταμίευσε το ποσό των 20.500 στο περιφερειακό ταμείο, που δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε.

Ο βουλευτής τονίζει πως η ολιγωρία της κυβέρνησης είναι αδικαιολόγητη και αντίθετη με την εκφρασμένη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής και ζητά την άμεση παρέμβαση για την διάσωση και ανάδειξη του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.