Γεμισε δωρα για παιδια το βαρελι του τροχονομου

Στη δράση που διοργάνωσαν η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης

Η συγκέντρωση δώρων κατά τις ημέρες των εορτών στο βαρέλι του τροχονόμου, στον κόμβο μεταξύ κεντρικής πλατείας και Βενιζέλου, αποτελούσε μια παράδοση της πόλης, που ατόνησε για κάποια χρόνια.

Όμως τα χρόνια πριν από την πανδημία έγινε μια προσπάθεια για την αναβίωσή του, αυτή τη φορά για την συγκέντρωση δώρων για παιδιά, και μετά από την διακοπή λόγω κορωνοϊού, η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης πραγματοποίησαν ξανά τη δράση «Το Βαρέλι του Τροχονόμου».

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, τη δράση υποστήριξαν ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης καθώς και η εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Από το πρωί λοιπόν τα δώρα, Παιδικά βιβλία, παιχνίδια, είδη ζωγραφικής και άλλα, άρχισαν να τοποθετούνται από επαγγελματίες αλλά και άλλους πολίτες στο βαρέλι, τα οποία θα δοθούν σε μια σειρά από συλλόγους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης.

«Αναβιώνουμε το βαρέλι του τροχονόμου, που είχε ξεκινήσει πριν την πανδημία και την επαναφέραμε» σημείωσε, διευκρινίζοντας πως οι παλιότεροι Κομοτηναίοι θυμούνται πως στο βαρέλι του τροχονόμου οι επαγγελματίες της πόλης συγκέντρωναν τρόφιμα και άλλα είδη για την αστυνομία και την τροχαία. Τα χρόνια όμως άλλαξαν, και έτσι άλλαξε και η κατεύθυνση της δράσης και πλέον συγκεντρώνουν δώρα για κοινωνικές δομές της πόλης μας, όπως το Σύλλογο για Παιδιά και Ενήλικες με ΔΑΔ, Αυτισμό & Asperger – ΔΑΔΑΑ, τον Σύλλογο Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Ο κ. Βαφειάδης ευχαρίστησε τα σωματεία, τους επαγγελματίες αλλά και τον απλό κόσμο που προσέφεραν απλόχερα τα δώρα τους, σε αυτή την προσπάθεια που στο τέλος των εορτών αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο από την πλευρά της αγοράς. «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πάντα θέλουμε χαμόγελο αισιοδοξίας στο μέλλον που εκπροσωπούν τα παιδιά» σημείωσε, για αυτό και απευθύνθηκε σε αυτά η δράση.

Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μιχάλης Σεβδυνίδης σημείωσε πως η Αστυνομική Διεύθυνση, θέλοντας να αναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, συμμετέχει σε αυτή την κοινωνική πράξη προς όφελος των παιδιών της Κομοτηνής και της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.