Στα ραφια των βιβλιοπωλειων το μυθιστορημα της Μαριας Δημου

Τίτλος του «Η Πόλη όπως την κράτησα μέσα μου»

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκεται πλέον το βιβλίο της συμπολίτισσας μας, εκπαιδευτικού Μαρίας Δήμου με τίτλο «Η Πόλη όπως την κράτησα μέσα μου».

Το νέο της κυκλοφορίας του μυθιστορήματός της από τις Εκδόσεις «Επίκεντρο» έκανε γνωστό η ίδια με ανάρτησή της στα social media γράφοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν διεκδικεί δάφνες λογοτεχνικές αλλά ελπίζει να σας χαρίσει ευχάριστες αναγνώσεις και νοερά ταξίδια στην λατρεμένη Πόλη!».

Όπως «μαρτυρά» και η περιγραφή του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην Πόλη  μέσα από την ματιά και τις αφηγήσεις της συγγραφέως. Χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρονται τα εξής:

«…Συναρμολογούσα ένα παζλ με πολλές παραστάσεις, που τις περισσότερες φορές ήταν αντιφατικές. Μάζευα όσα κομμάτια μπορούσα. Μάζευα εικόνες και στιγμές. Η ανατολή και η δύση, ο κοσμοπολιτισμός και η συντηρητικότητα, η θρησκευτική πίστη και η κοσμικότητα, το ιστορικό βάρος και η ελαφρότητα της στιγμής, το χθες και το σήμερα, όλες οι όψεις μιας και μοναδικής πόλης. Νόμιζα πως έτσι θα έκλεινα έναν έναν τους λογαριασμούς μου με την Πόλη, που λάτρεψα. Λογαριασμούς που εκείνη μου εξόφλησε και με το παραπάνω αλλά που εγώ ένιωθα πως μπορούσε να μου δώσει κι άλλο…

…Ακόμη και σήμερα νομίζω πως δεν έχω φύγει οριστικά. Πως όπου να ναι θα μπούμε στο αυτοκίνητο και με τον Συμεών θα φτάσουμε στην Πόλη, που θα είναι το σπίτι μας! Ευσεβείς πόθοι, αισιόδοξων ανθρώπων που αγαπούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα…».

Καλοτάξιδο!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.