Ο Συλλογος Γυναικων Ροδοπης για τον τραγικο θανατο του 11χρονου μαθητη στις Σερρες

«Μοναδικός υπεύθυνος είναι το ίδιο το Υπουργείο από τη στιγμή που αφήνει υποχρηματοδοτούμενα τα σχολεία»

Τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης. ο Σύλλογος λαμβάνει αφορμή από το περιστατικό για να θίξει το ζήτημα των συντηρήσεων στις σχολικές μονάδες, τις ακατάλληλες αίθουσες και τα ανεπαρκή κονδύλια που διαθέτει το κράτος σε αυτή την κατεύθυνση τη στιγμή που «δαπανούνται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης εκφράζει με βαθιά θλίψη τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εντεκάχρονου μαθητή από τις Σέρρες, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Η αδιαφορία του κράτους απέναντι στα Σχολεία είναι ένα θέμα το οποίο, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης, έχει θίξει πολλές φορές καθότι αποτελείται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος από μητέρες μαθητών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στις σχολικές δομές. Είναι γεγονός ότι πολλές αίθουσες σχολείων βρίσκονται δίπλα σε λεβητοστάσια θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι ελλείψεις υπάρχουν ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας. Πολλά σχολικά κτήρια δε διαθέτουν τις κατάλληλες αίθουσες προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθούν τα κύρια ή τα δευτερεύοντα μαθήματα του σχολείου με ασφάλεια. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε μικρές αίθουσες, πολλές φορές χωρίς παράθυρα, χωρίς εξαερισμό, κακοσυντηρημένες, με φθορές, με υγρασία, όταν την ίδια στιγμή δαπανούνται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από το κράτος σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, σε επιχορηγήσεις ή φοροαπαλλαγές μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι τουλάχιστον προκλητική η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το τραγικό συμβάν στις Σέρρες όταν αναφέρει πως «θα βρεθεί ο υπεύθυνος». Μοναδικός υπεύθυνος είναι το ίδιο το Υπουργείο από τη στιγμή που αφήνει υποχρηματοδοτούμενα τα σχολεία, υπό την ευθύνη των δήμων, χωρίς ειδική μέριμνα για επιδιορθώσεις και εργασίες που απαιτούνται για την αξιοπρεπή και ασφαλή φοίτηση των παιδιών, ενώ συχνά ζητείται από τους ίδιους τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη συντήρηση των σχολείων.

Δε θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε συλλογικά για γενναία κρατική χρηματοδότηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, με όλο το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό που χρειάζεται στην εκπαίδευση, για σχολεία ασφαλή για τα παιδιά μας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.