Δεν υπαρχει ζητημα με τα εργα υποδομων για το Νεο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Ήδη έχουν γίνει οι εργολαβικές παροχές, και θα προχωρήσει πριν την ολοκλήρωση του νοσοκομείου η κατασκευή των έργων

Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τη δημιουργία των υποστηρικτικών έργων του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου, τονίστηκε από τη Δημοτική αρχή κατά το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, ήδη εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή του ίδιου του Νοσοκομείου, βρίσκονται προς αναζήτηση χώρου για εργοτάξια.

Το θέμα της καθυστέρησης ή μη των υποστηρικτικών υποδομών που πρέπει να κατασκευάσουν Δήμος Κομοτηνής και ΠΑΜΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής , έγειρε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ, και έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης, ζητώντας από την διοίκηση που βρίσκεται το θέμα της κατασκευής των υποδομών.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης σημείωσε πως η τοποθέτηση του βουλευτή τους προκάλεσε εντύπωση, γιατί ο Δήμος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για την κατασκευή του Νοσοκομείου, και προχωρά στον διαγωνισμό για την κατασκευή των υποδομών (ύδρευση και αποχέτευση) που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του.

Συγκεκριμένα έχει εγκατασταθεί εργολαβικό νερό, ενώ γνωρίζουν πως έχει εγκατασταθεί και το εργολαβικό ρεύμα, οπότε η κατασκευή του νοσοκομείου μπορεί να ξεκινήσει απρόσκοπτα.

Όσο για την σύνδεση με το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης που πρέπει να κατασκευάσει ο Δήμος, η χρηματοδότηση υπάρχει, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του είχε προκηρυχθεί αλλά λόγω τεχνικών ζητημάτων ακυρώθηκε, και θα προκηρυχθεί εκ νέου σύντομα, ίσως και πριν την εκπνοή του 2022.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος έργων κ. Δημήτρης Καρασταύρου σημείωσε πως ήδη στο Δήμο Κομοτηνής έχουν εμφανιστεί μεγάλα εργολαβικά σχήματα που θα αναλάβουν την κατασκευή του έργου, και αναζητούν χώρο για να στήσουν το εργοτάξιό τους, και αυτό αποτελεί ένδειξη πως όλα προχωρούν κανονικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.