Μηνυμα της ΝΕ Ροδοπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την 49η Επετειο απο την Εξεγερση του Πολυτεχνειου

«Επιτακτικό το αίτημα για μια Νέα Αλλαγή που θα έχει στον πυρήνα της την Δημοκρατία κόντρα στον αυταρχισμό»

Το δικό της μήνυμα με αφορμή την 49η επέτειο από την εξέγερση του πολυτεχνείου έστειλε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας πως «στέκεται με σεβασμό και δέος απέναντι στον λαϊκό ξεσηκωμό και την θυσία των νέων του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973».

Όπως τονίζει η ΝΕ Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «49 χρόνια μετά, η μνήμη παραμένει άσβεστη και δίδαγμα ζωής και αγώνα για την νεολαία του τόπου μας, στις προκλήσεις που ορθώνονται μπροστά μας.  

Μπορεί, σήμερα, η Δημοκρατία να αποτελεί την μεγάλη πολιτική και κοινωνική κατάκτηση για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, όμως, την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάστακτα και άδικα βάρη, αποτελεί μείζον πρόταγμα και υποχρέωση για τα προοδευτικά κόμματα και το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.

Τη ίδια στιγμή, τα αιτήματα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε έναν κόσμο ειρηνικό και απαλλαγμένο από τον ζόφο του πολέμου και της φασιστικής παλινόρθωσης στην καρδιά των ευρωπαϊκών κοινωνιών, γίνονται περισσότερο επίκαιρα από ποτέ άλλοτε τις τελευταίες δεκαετίες».

Κλείνοντας η ΝΕ Ροδόπης υπογραμμίζει πως «το ΠΑ.ΣΟ.Κ.- Κίνημα Αλλαγής στέκεται δίπλα στους κοινωνικούς αγώνες, θέτει επιτακτικά το αίτημα για μια Νέα Αλλαγή που θα έχει στον πυρήνα της την Δημοκρατία κόντρα στον αυταρχισμό, τις κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες ενάντια σε κάθε παλαιό και νεόκοπο αρνητή τους, την ισότητα ως δομικό στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.