Απο το δεντρο στο πιατο μας μεσω «Αξιζω ΙΚΕ»

Της έκδοσης

Έχουμε όλοι γίνει κοινωνοί των εξαιρετικών προϊόντων που δημιουργούν τα μέλη του εργαστηρίου «Αξίζω ΙΚΕ» του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης «Άγιοι Θεόδωροι». Τα βραβευμένα μάλιστα προσφάτως προϊόντα και σε επίπεδο Ευρώπης που πρωτίστως επιβραβεύουμε όλοι ως καταναλωτές προτιμώντας τα.

Έως ότου ωστόσο τα χειροποίητα ζυμαρικά και οι λαχταριστές μαρμελάδες να φτάσουν στα πιάτα μας, μεσολαβεί μια ολόκληρη διαδικασία, στην οποία όπως γνωστοποίησε ο Σύλλογος επίσης λαμβάνουν μέρος τα μέλη του.

Έτσι οι ωφελούμενοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία, σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής κυδωνιών τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή γλυκών του κουταλιού, μαρμελάδας και διαφόρων άλλων πρωτότυπων παρασκευών όπως η πάστα κυδωνιού.

Όπως δε επισημαίνεται και στην σχετική ανάρτηση του συλλόγου τα προεπαγγελματικά εργαστήρια της ΑΞΙΖΩ ΙΚΕ είναι τα μοναδικά στην Περιφέρεια μας καθώς προσφέρουν εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με νοητική υστέρηση σε εργαστήρια παραγωγής ζυμαρικών, μαρμελάδων και γλυκού του κουταλιού και παρέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να την ενσωμάτωση και επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Τα μέλη του εργαστηρίου θέλησαν να ευχαριστήσουν τον κ.Χαλήλ για την διάθεση των κυδωνιών και εμείς με την σειρά μας όλους τους εμπλεκομένους, εν αναμονή των νέων τους παρασκευών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.