Δεσμευση του Γ.Γ. Δημοσιας Ταξης για την μεταστεγαση του Α.Τ. Σαπων

Σε συνάντησή της με τον κ.Καραμαλάκη η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης απέσπασε και την δέσμευση για την στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής

Με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχαήλ Καραμαλάκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ.Σταυρούλα Τζατζανά παρουσία επίσης του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου.

Η κ.Τζατζανά ενημέρωσε τον κ.Καραμαλάκη για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στο Νομό Ροδόπης  αστυνομικοί και που  οφείλονται κυρίαρχα στις γεωγραφικές και πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες της περιοχής μας οι οποίες όπως επεσήμανε εκ των πραγμάτων δημιουργούν αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης και κατ΄ επέκταση αυξημένες  υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και προβληματικών έως επισφαλών κτιριακών εγκαταστάσεων.  

Τα αιτήματα

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Δ.Α.Ροδόπης  με ικανό αριθμό αστυνομικών   για την κάλυψη των  κενών οργανικών μας θέσεων κατά τις τακτικές μεταθέσεις του Ιανουαρίου  2023, στην ανάγκη ανανέωσης του πεπαλαιωμένου στόλου υπηρεσιακών οχημάτων (περιπολικά, βαν μεταφοράς κρατουμένων και παράνομων μεταναστών, δικύκλων,κ.λ.π.), στην παροχή σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, στην άμεση επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ.Σαπών ή τη μεταστέγαση της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, καθώς οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις  είναι επισφαλείς τόσο για τους υπηρετούντες εκεί συναδέλφους μας όσο και για τους προσερχόμενους για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους στην συγκεκριμένη Αστυνομική Υπηρεσία συμπολιτών,  στην άμεση εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεών  του, με αστυνομικό προσωπικό που θα προέρχεται από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  για την στελέχωση των Νεοϊδρυθεισών  Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τα αιτήματα των αστυνομικών της Ροδόπης στήριξε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ενώ αμφότεροι απέσπασαν την δέσμευση του κ.Καραμαλάκη για την άμεση αναβάθμιση ή μεταστέγαση των κτιριακών εγκατάστασεων του Α.Τ. Σαπών καθώς και την στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής.

Όπως αναφέρεται από αναλήψεως των νέων του καθηκόντων ο κ.Καραμαλάκης τόνισε πως επιβλέπει  προσωπικά την εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών και την επίσπευση αυτών, ώστε πολύ σύντομα να υλοποιηθεί  η αναβάθμιση ή η μεταστέγαση των  κτιριακών εγκαταστάσεων του Α.Τ. Σαπών, καθώς επίσης για την  στέγαση του Τμήματος Μεταγωγών Κομοτηνής, υποσχόμενος επίσης ότι, θα επιδείξει προσωπική μέριμνα για την σύντομη επίλυση και των υπολοίπων αιτημάτων τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.