«Περασε» στο πευκοδασος της Βουλγαριας η πυρκαγια του Παπικιου

Άμεση συνδρομή και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Στο πευκοδάσος στην γειτονική Βουλγαρία «πέρασε» η πυρκαγιά που μαίνεται για 12η συνεχόμενη ημέρα στο Παπίκιο όρος, συνεχίζοντας την καταστροφική της πορεία.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που ανήρτησε ο κ.Δημήτρης Ευγενίδης στην σελίδα «Καιρικά Νέα Θράκης» η  αναζοπύρωση είναι μεγάλη και η πορεία της πυρκαγιάς πλέον ανεξέλεγκτη.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν επικοινώνησε με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και ζήτησε την άμεση συνδρομή και ενίσχυση με επιπλέον επίγειες και εναέριες δυνάμεις, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης ο Δήμαρχος Ιάσμου εξέφρασε μετά την 12η μέρα για πρώτη φορά την έντονη ανησυχία του στους Υπουργούς για την ανεξέλεγκτη επέκταση της πυρκαγιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.