Ερχεται ακομα ενα νεο αναπτυξιακο συνεδριο στην ΑΜΘ;

Της έκδοσης

Σκέψεις για την διενέργεια ενός συνεδρίου, που θα φέρει στην περιοχή μας τις ηγεσίες των υπουργείων για να γνωρίζουν από κοντά τα προβλήματα της Περιφέρειας, φαίνεται να έχει η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, αν κρίνουμε από μια αποστροφή του λόγου του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου  στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση λοιπόν του θέματος του φράγματος του Ιάσμου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηπέμου πρότεινε στην διοίκηση να φέρει όλους τους υπουργούς στην περιοχή, για να γνωρίσουν από κοντά την κατάσταση.

«Νομίζω ότι διαβάζετε την σκέψη μας» του απάντησε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος, παρόλο που ήταν ως συνήθως φειδωλός με τις λεπτομέρειες, άφησε να εννοηθεί ότι σκέφτονται να κάνουν ένα συνέδριο γενικότερα για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας.

Θα πείτε, από αναπτυξιακά συνέδρια στην Περιφέρεια δεν πάσχουμε (ακόμα περιμένουμε κάποιο πόρισμα από το αναπτυξιακό συνέδριο του 2017), ενώ αναμένεται και το συνέδριο των ΑΧΕΠΑ τον Νοέμβριο, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι μισοί γραμματείς των υπουργείων, στην ανάπτυξη χωλαίνουμε.

Άλλωστε το γεγονός ότι θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε ζητήματα της περιοχής είναι να έρθουν εδώ οι αρμόδιοι υπουργοί ή ο πρωθυπουργός και να τα δουν από κοντά, κάτι που αναιρεί το ρόλο των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των βουλευτών της περιοχής και λίγο πολύ όλων των υπηρεσιών του κράτους, από μόνο του δείχνει ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, αλλά και ότι ακόμα και αν από κάποιο θαύμα οι υπουργοί πειστούν να προχωρήσει κάτι, οι υπόλοιποι μηχανισμοί θα μπουν δύσκολα σε λειτουργία για να γίνει.

Τουλάχιστον όμως στο συνέδριο θα περάσουν όλοι καλά, θα βγάλουμε και τα εσώψυχά μας στους εκπροσώπους του κράτους εν είδη ψυχοθεραπείας, θα πειστούν ότι κάτι έκαναν και αυτοί για τη Θράκη, και όλοι θα πάρουν τον δρόμο τους…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.