Τα σχολεια τιμησαν την 28η Οκτωβριου στην Κομοτηνη

Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης την παραμονή της εθνικής επετείου

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου στο χώρο του Ηρώου Κομοτηνής, ενόψει του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κομοτηνής, καθώς και τους προσκόπους.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ενώ τον εθνικό ύμνο ανέκρουσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Κομοτηνής υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού, κ. Γιώργου Σεργκενλίδη.

Ελάχιστος φόρος τιμής

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατερίνα Σαραφίδου τόνισε πως το ηρωικό 1940, όταν σύσσωμος ο ελληνισμός, άντρες και γυναίκες αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και το λαό μας, αποτελεί λαμπρή σελίδα της Ελληνικής ιστορίας.

«Για αυτό και η εκπαίδευση αποτίει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες και τις ηρωίδες», κατέληξε.

Ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε και αυτός σε όσους έπεσαν για να προστατέψουν την ελευθερία της χώρας. «Είμαστε περήφανοι για αυτά που έκανε ο ελληνισμός, αλλά και για αυτά που θα κάνει η νεότερη γενιά που μας ακολουθεί» τόνισε, για να συμπληρώσει πως θεωρεί σημαντικό να ενθαρρύνουμε πρότυπα τα οποία δικαιώνουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.