Δυσκολοι καιροι για κατασκηνωσεις

Της έκδοσης

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική δημοπρασία για τις Πέτρινες Κατασκηνώσεις Μαρώνειας, μιας και η προηγούμενη δημοπρασία, που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, απέβη άγονη.

Να θυμίσουμε πως στόχος της δημοπρασίας είναι η εκμίσθωση και αξιοποίηση του Κατασκηνωτικού Κέντρου Μαρώνειας, προκειμένου να δραστηριοποιηθεί ως κατασκήνωση με σκοπό περαιτέρω την αξιοποίηση του χώρου ως χώρου πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για χρονικό διάστημα 12 ετών.

Το ποσό έναρξης ανέρχεται στις 7.000 ευρώ ετησίως, και θα είναι το ίδιο και στην επαναληπτική δημοπρασία.

Αν και πάλι δεν υπάρξει πλειοδότης, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, τους όρους της οποίας καθορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν γνωρίζουμε αν το ενδιαφέρον συμπιέζει το ύψος του μισθίου, ή η απροθυμία να λειτουργήσει κάποιος κατασκήνωση στην περιοχή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η μόνη κατασκήνωση που ανήκει σε δήμο και αναζητά κάποιον να την λειτουργήσει, μιας και θα πρέπει να θυμίσουμε ότι υπάρχει και η κατασκήνωση της Πανδρόσου, που ανήκει στο Δήμο Κομοτηνής, και οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα για την λειτουργία της έχουν πέσει στο κενό.

Αν λοιπόν οι 7.000 ευρώ είναι ποσό αρκετά «αλμυρό» για κατασκηνώσεις οι οποίες είναι σχετικά κοντά στη θάλασσα, και βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση μιας και λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα, ποιο θα είναι το ποσό μίσθωσης που θα δελεάσει κάποιον για τις κατασκηνώσεις της Πανδρόσου, οι οποίες θέλουν και πολύ δουλειά (και πόρους) για να επιστρέψουν στην πρότερή τους κατάσταση; Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί μια λύση για τις Πέτρινες Κατασκηνώσεις, ώστε να μην πάρουν τον δρόμο που πήραν αυτές τις Πανδρόσου.

Όσο γι’ αυτούς που θα παρατηρήσουν ότι υπάρχει και τρίτη δημοτική κατασκήνωση, αυτή των Πετρωτών, θα έχουν δίκιο, όμως κατά την ταπεινή μας άποψη μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του νέου δρόμου από τη Μαρώνεια προς τον Έβρο, που θα βελτιώσει σημαντικά την πρόσβαση στο σημείο που βρίσκονται, και η εγγύτητά τους στη θάλασσα, θα τις βοηθήσει, με τις κατάλληλες κινήσεις φυσικά, να μην έχουν το πρόβλημα των άλλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.