Σε τι επιπεδο βρισκεται η πυροπροστασια στα σχολεια του Δημου Κομοτηνης;

Ετοιμάζεται έργο ενεργητικής πυροπροστασίας για τις μεγαλύτερες σχολικές μονάδες του Δήμου

Υποδομές για την ενεργητική πυροπροστασία των μεγαλύτερων σχολικών μονάδων του θα δημιουργήσει ο Δήμος Κομοτηνής, που θα λειτουργήσουν επικουρικά με την παθητική πυροπροστασία που ήδη υφίσταται.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής κ. Αντώνη Γραβάνη. Η ερώτηση αφορούσε την προστασία των μαθητών, αν τα σχολεία έχουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας, και τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για τυχόν ελλείψεις.

Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως αυτή τη στιγμή σε όλα τα σχολεία φροντίζουν για την παθητική πυροπροστασία, όπως αναγομώσεις και παρουσία πυροσβεστήρων, που υπάρχει σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ενώ υπάρχουν σε όλα τα σχολεία σχέδια εκκένωσης, τα οποία είναι αναρτημένα σε εμφανή σημεία του σχολείου.

Πέρα αυτών, για τα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, βρίσκονται στη φάση σύναψης σύμβασης με την Κ. Καραθεοδωρή, μέσω της οποίας θα γίνει μελέτη που θα εντοπίσει που υπάρχει ανάγκη για ενεργή πυροπροστασία, (όπως συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης κτλ.) την οποία στη συνέχεια θα εγκαταστήσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.