Συναντηση με τον υπ. Εσωτερικων ειχε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Τα προβλήματα της περιοχής και η Διυπουργική για τη Θράκη στο επίκεντρο

Συνάντηση με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του μέλους της Κ.Ε. Δημήτρη Χαρίτου και παρουσία του βουλευτή του κόμματος Μουσταφά Μουσταφά είχε με αφορμή την παρουσία του στη Ροδόπη για την κηδεία του Χουσεΐν Νταϊτσίκ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, ο υπουργός ενημερώθηκε για τα χρόνια αναπτυξιακά ελλείμματα της περιοχής και την ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις που θα αξιοποιούν τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης και των μεγάλων δυνατοτήτων που ανοίγονται στην περιοχή λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Τουρκίας και διατυπώθηκε η έντονη δυσφορία για προβλήματα που ανέκυψαν στην αξιοποίηση υποδομών (δημοπρασία παραλιακής ζώνης) εκ μέρους της ΕΤΑΔ στην περιοχή του Φαναρίου, καθυστερήσεις και αστοχίες που επηρέασαν αρνητικά την περιοχή. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού και η δέσμευσή του να επιληφθεί του θέματος μόλις επιστρέψει στην Αθήνα.
 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναληφθούν για την περιοχή και για τις συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη στη Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τη Θράκη. Έκανε γνωστό ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει τον διάλογο σε βάθος, με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής, ενημέρωσε ότι μετά τον 15/Αύγουστο θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή της Θράκης και το νησί της Σαμοθράκης, συνοδευόμενος από συναρμόδιους υπουργούς και γενικούς γραμματείς από υπουργεία όπως Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού κ.α. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.