Ανταλλαγη μηνυσεων στο Δημο Ιασμου

Στα άκρα η αντιπαράθεση Οντέρ Μουμίν και Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που κατέληξε στο τοπικό τμήμα

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης δόθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, εντός του Δήμου Ιάσμου αρχικά, και στη συνέχεια στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατέληξαν και οι δύο πλευρές, με την ανταλλαγή μηνύσεων, λόγω των όσων ειπώθηκαν τόσο εντός, όσο και εκτός του Δήμου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Μάγγα, τρία μέλη του ΔΣ, συνοδευόμενα από μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ βρέθηκαν στο Δήμο Ιάσμου με σκοπό την ενημέρωση των συναδέρφων τους, αλλά και την κατάθεση αίτησης προς τον Δήμαρχο για την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων του Δήμου, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ζητώντας και χώρο για την πραγματοποίησή της, ώστε να μπορέσει να γίνει απρόσκοπτα η διαδικασία.

Να σημειώσουμε εδώ πως για την πραγματοποίηση συνέλευσης εντός του ωραρίου, χρειάζεται η άδεια από το Δήμαρχο, ενώ εκτός ωραρίου η συνέλευση μπορεί να γίνει οπουδήποτε.

Όμως σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων, ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσουν, μπήκε ο Δήμαρχος «ως μαινόμενος ταύρος», που τους ζήτησε να αποχωρήσουν και να επισκέπτονται το χώρο μόνο για υπηρεσιακούς λόγους.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τόνισαν πως η συνδικαλιστική δράση προβλέπεται νομοθετικά και εντός του χώρου εργασίας, παρόλα αυτά η αντιπαράθεση συνεχίστηκε, σύμφωνα με τον κ. Μάγγα, με «χυδαίες εκφράσεις» από μέρους του Δημάρχου, αλλά και εκφράσεις για την συνδικαλιστική τους δράση.

Σύμφωνα δε με τον ίδιο ο κ. Μουμίν, κρίνοντας πως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ τον μαγνητοσκοπεί, κάτι που αρνούνται οι εργαζόμενοι, πήρε το κινητό από το χέρια.

Τελικά όλοι οι αντιπαρατιθέμενοι κατέληξαν στον τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου κατατέθηκε μήνυση προς τον Δήμαρχο, για τα όσα διαμείφθηκαν από τον εκπρόσωπο στην ΠΟΕ ΟΤΑ, με τον κ. Μάγγα να δηλώνει πως επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα δικονομικά μέσα που διαθέτουν.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει, δεν γνωρίζουμε τι θέλει ο Δήμαρχος για το Δήμο και τους υπαλλήλους του. Την ώρα που μιλούσαμε, γύρισε σε συνάδερφο, με εντελώς σκαιό τρόπο, και του είπε “εσύ φεύγεις και πας εισπράκτορας στους Ασώματους”» μιλώντας για καταστάσεις στο δήμο που δεν έχουν επαναληφθεί πανελλαδικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Συλλόγου ο κ. Μάγγας τόνισε πως στόχος τους είναι να πραγματοποιηθεί η συνέλευση την Παρασκευή και θα είναι σε επαφή με τον νομικό Σύμβουλο, και με την Ομοσπονδία τους, στελέχη της οποίας αναμένεται να μεταβούν άμεσα στην περιοχή μας μετά από τις τελευταίες εξελίξεις.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιάσμου δεν αποδέχεται τις αιτιάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων, και τελικά φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση να καταθέσει μήνυση προς τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου κ. Μάγγα.

Να σημειώσουμε πως μεταξύ άλλων η Αστυνομία συνέλεξε στοιχεία, όπως το τηλέφωνο του συνδικαλιστή που θεωρήθηκε πως μαγνητοσκοπούσε, καθώς και καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.