Για την Παγκοσμια Ημερα των Ζωων

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ήταν η χθεσινή, Τρίτη 4 Οκτωβρίου και η αλήθεια είναι ότι σε μία περιοχή όπως η Κομοτηνή και η Ροδόπη γενικότερα που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, περιμέναμε μια κάποια κινητοποίηση παραπάνω από τους αρμοδίους φορείς και τις λοιπές συλλογικότητες.

Κι αυτό όχι γιατί οι δηλώσεις ενδεχομένως έχουν κάτι να προσφέρουν προς την επίλυση των αιτιών του προβλήματος που ξεκινά και τελειώνει στην έλλειψη παιδείας όλων, εμπλεκομένων στα της αυτοδιοίκησης και μη, αλλά γιατί αν έχουν μια σημαντική οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι αυτής της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού και πολιτών σε σχέση με το εκάστοτε μήνυμά τους.

Μετά λύπης λοιπόν δεν είδαμε ουδεμία δήλωση, πολύ δε περισσότερο κάποια δράση που θα είχε να κάνει με την θεματική της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων. Την ώρα που λαμβάνουμε ενημερώσεις και μηνύματα και παρακολουθούμε δράσεις για άλλες και άλλες Παγκόσμιες Ημέρες που ουδεμία σχέση με την σημαντικής αυτής έχουν.

Αντιθέτως ωστόσο είδαμε δια των social media πολλές αντίστοιχες κινήσεις και μηνύματα από φιλόζωους συμπολίτες που τουλάχιστον προσφέρουν μια κάποια αισιοδοξία για την πορεία των πραγμάτων.

Με δηλώσεις και χωρίς, οι φιλόζωοι την τιμήσαν την ημέρα χαρίζοντάς μας δεκάδες υπέροχα στιγμιότυπα από τα όσα οι τετράποδοι, και όχι μόνο, συγκάτοικοί μας μας προσφέρουν καθημερινά.

Ευχή μας πάντως το μήνυμα της ημέρας αυτό καθ’ αυτό, του σεβασμού απέναντι σε κάθε άλλη μορφή ζωής  πολύ δε περισσότερο στα ζώα, να γίνει κτήμα όλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.