Συμβολικη διαμαρτυρια αστυνομικων εξω απο το Αστυνομικο Μεγαρο Κομοτηνης

Η πρώτη απ’ όσες έπονται μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους το μήνυμα των μελών της ΕΑΥΡ

Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτη τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, για την πρόσφατη απόφαση του Κατώτερου Συμβουλίου Μεταθέσεων του αρχηγείου τη ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται ούτε μία νέα μετάθεση αστυνομικού στην Ροδόπη και ευρύτερα στην ελληνική περιφέρεια.

Το Δ.Σ. της ΕΑΥΡ σε έκτακτη συνεδρίασή της έλαβε την απόφαση της κλιμάκωσης του αγώνα για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και για το δικαίωμα των αστυνομικών στην ασφάλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και για την διασφάλιση της παροχής  ποιοτικότερων υπηρεσιών  ασφάλειας στους πολίτες, με την κ.Σταρούλα Τζατζανά, Πρόεδρο της ΕΑΥΡ σε δηλώσεις της να περιγράφει την κατάσταση υπό την οποία «επιχειρούν» σήμερα οι αστυνομικοί της Ροδόπης.

Η κ.Τζατζανά έκανε λόγο για μία πρωτοφανή και προκλητική απόφαση, το λάθος της οποίας μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης της Ξάνθης αλλά και την ΠΟΑΣΥ προσπάθησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να καταδείξουν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ωστόσο τα περιθώρια διαλόγου όπως εξήγησε εξαντλήθηκαν.

Ειδικά για την περίπτωση της Ροδόπης η κ. Τζατζανά περιέγραψε με «μελανά» γράμματα τις συνθήκες υπό τις οποίες οι αστυνομικοί υπηρετούν, με πρώτο και κύριο το ζήτημα της υποστελέχωσης αλλά και τις αυξημένες λόγω μεταναστευτικών ροών που καλούνται να καλύψουν.

130 τα κενά σε σύνολο 527 οργανικών θέσεων

Ειδικότερα όπως έκανε γνωστό αυτή την στιγμή τα οργανικά κενά σε σύνολο 527 θέσεων στην Ροδόπη αγγίζουν τα 95 που σε συνδυασμό με τους 45 συναδέλφους της που είναι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες ανεβάζουν τα κενά σε 130. «Δεν μπορούμε να σταθούμε όρθιοι και να προσφέρουμε την ποιότητα των υπηρεσιών ασφαλείας που επιζητούν οι συμπολίτες μας» ανέφερε τονίζοντας πως τα προβλήματα δεν σταματούν στην υποστελέχωση.

Μεταξύ αυτών η ίδια έκανε αναφορά στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, σε «οχήματα νεκροφόρες» με 600.000 χλμ. που αποτελούν στον διαθέσιμο στόλο οχημάτων, ενώ όπως ανέφερε δεν υπάρχει ούτε. ένα όχημα με διαχωριστικό υαλοπίνακα για τις μεταγωγές και τις συλλήψεις, για να σταθεί επίσης και στις εκατοντάδες απλήρωτες υπερωριακές ώρες εργασίας.

Η κ. Τζατζανά κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και της ΕΛΑΣ να «ξανασκεφτούν» την σχετική απόφαση ζητώντας την κάλυψη τουλάχιστον του 50% των κενών αυτή τη στιγμή θέσεων.

Στο πλευρό των μελών του Δ.Σ. της ΕΑΥΡ και ο κ.Σταύρος Φέτκος, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών ο οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανή και καταχρηστική απόφαση, τονίζοντας πως «η ελληνική αστυνομία εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη». «Χωρίς ασφάλεια δημιουργούνται εγκληματογόνες ζώνες οι οποίες δεν μπορούν να αναπτύξουν την οικονομία μιας περιοχής και κατ’ επέκταση την ευημερία των πολιτών της» σημείωσε καλώντας την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛΑΣ «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και αρωγός στην καθημερινότητα των πολιτών και αστυνομικών».

Όπως ανέφεραν αμφότεροι η χθεσινή διαμαρτυρία είναι μόλις η πρώτη ενός κύκλου αγωνιστικών διεκδικήσεων που θα συνεχιστούν μέχρι την τελική ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.