Στην «Κοινωνια Ωρα Mega» ο Μητροπολιτης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Απηύθυνε πρόσκληση στο πανελλήνιο να ‘ρθουν να προσκυνήσουν την Παναγία «Άξιον Εστίν»

Στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ο παρουσιαστής της εκπομπής κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από τη γειτονική Ξάνθη καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος από την πλευρά του τους καλημέρισε «από την καρδιά της Θρακικής γης».

Αφορμή της τηλεοπτικής παρουσίας του Σεβασμιωτάτου στάθηκε η έλευση στην πόλη μας της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστίν». Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πρόσκληση στο πανελλήνιο να επισκεφθούν την πόλη μας και να προσκυνήσουν την χάρη της, ευχαριστώντας την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους που αποδέχθηκε το αίτημα για την έλευση αυτού του «μεγάλου σεβάσματος της πίστης μας». Ο ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της παραμονής της εικόνας στην πόλη μας αλλά και στην έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Είναι μια ευκαιρία για να αναζωπυρωθεί η πίστη μας. Εγώ το πιστεύω και το λέω καθημερινά. Άσχετα ο καθένας τι λέει εξωτερικά μέσα του, έχει μια βαθιά πίστη» επεσήμανε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.