Στηριζει την επιστροφη των υγειονομικων σε αναστολη το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Με ψήφισμά του, με το οποίο ζητείται η επιστροφή τους στις θέσεις τους

Την στήριξή του στους υγειονομικούς σε αναστολή, που σε όλη τη Ροδόπη αριθμούν γύρω στους 45, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίασή του της Τετάρτης 27 Ιουλίου, παρόλο που το τελικό ψήφισμα που εγκρίθηκε, δεν είχε τη στήριξη όλων των παρατάξεων, που κατέθεσαν δικά τους ψηφίσματα.

Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, από τους εκπροσώπους των υγειονομικών, εξακολουθούν να τελούν σε καθεστώς αναστολής παρότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, και παράλληλα δεν μπορούν να εργαστούν αλλού. Αυτό τους έχει οδηγήσει στο χείλος της επιβίωσης, τονίστηκε, για αυτό και ζήτησαν τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις δήλωσαν πως κατανοούν το πρόβλημά τους, υπήρξε διαφωνία για την τελική μορφή του ψηφίσματος που θα εκδώσει το Δημοτικό.

Η παράταξη της Σύμπραξης Προοπτικής ήθελε ένα ψήφισμα το οποίο θα ζητείται από την πολιτεία να επανεξετάσει και να βρει λύση στο θέμα, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις ήθελαν ισχυρότερη διατύπωση για την επαναφορά των υγειονομικών.

Η δε Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε δικό της ψήφισμα, το οποίο έθετε το θέμα σε πολιτική βάση, και ζητούσε επίσης την άμεση επιστροφή των υγειονομικών.

Τελικά, μετά από πρόταση του Ανέστη Στρατιάδη, η συμπολίτευση και η παράταξη της Πολη-τικής Ανατροπής συμφώνησαν στην υιοθέτηση του ψηφίσματος που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως θεωρεί απολύτως δίκαιο το αίτημα των συνδημοτών μας να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους τηρώντας όσα ισχύουν (τεστ-μάσκες κλπ) και για τους εργαζόμενους στον ξενοδοχειακό τομέα.

Για να συμφωνήσει στην ψήφιση του συγκεκριμένου ψηφίσματος, η παράταξη του Σπάρτακου απαίτησε να αφαιρεθεί η πρώτη παράγραφος, το οποίο αναφερόταν στην σύνταξη με τις οδηγίες και συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας αναφορικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, το οποίο έγινε αποδεκτό.

Η τελική μορφή του ψηφίσματος θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.