Γιορτασε την Αγια Μαρινα η Ροδοπη

Επιστροφή, εν μέρει, στην κανονικότητα, με χιλιάδες πιστούς να συρρέουν στο φερώνυμο ναό του Ιμέρου και το παρεκκλήσι στο Θρυλόριο

Με αρκετό κόσμο, παρόλο που ο φόβος της πανδημίας δεν επιτρέπει στον αριθμό τους να φτάσει σε προ κορωνοϊού επίπεδα, γιορτάστηκε η Αγία Μαρίνα στη Ροδόπη.

Στο προσκύνημα της Αγίας Μαρίνας του Ιμέρου, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, με τους πιστούς να έχουν αρχίσει από νωρίς να προσέρχονται για να προσκυνήσουν την εικόνα της.

Μετά την περιφορά της εικόνας γύρω από το ναό, ο Μητροπολίτης ευλόγησε τους άρτους που είχαν φέρει από νωρίς οι πιστοί, με παρόντες τους εκπροσώπους των αρχών της περιοχής, για μια από τις μεγαλύτερες γιορτές στη Ροδόπη.

Στην Αγία Μαρίνα Θρυλορίου, οι εικόνες ήταν παρόμοιες, με πολλούς πιστούς από τον οικισμό αλλά και την Κομοτηνή να προσέρχονται για να τιμήσουν την Αγία.

Εκεί πραγματοποιήθηκε επίσης Πανηγυρικός Εσπερινός, και στη συνέχεια Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Παράλληλα εκτέθηκαν για προσκύνημα τμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγίων: Παρθενίου του εν Λαμψάκου, Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, Παρασκευής Οσιοπαρθενομάρτυρος και Ραφαήλ Νεομάρτυρος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.