Στο Λαογραφικο Μουσειο Ξυλαγανης ο Κυριακος Μητσοτακης

Γνώρισε την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων του

Το Λαογραφικό Μουσείο Ξυλαγανής επισκέφτηκε, κατά την επίσκεψή του στη Ροδόπη, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο ξεναγήθηκε από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής κ. Μαρία Παπαδοπούλου.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν κάτοικοι του οικισμού και μέλη του Ομίλου, και γνώρισε τόσο το παραδοσιακό καφενεδάκι που έχει στηθεί εντός του μουσείου, όσο και την ιστορία του σπιτιού και της συλλογής του, η οποία σώζει πολύτιμα κειμήλια από την παράδοση και την ιστορία της περιοχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν και τα εκθέματα από τα παλιά επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί, πολλά εκ των οποίων συνδέονται με την ιστορία των μεταφορών στην Ελλάδα, όπως το σιδεράδικο, το σαγματοποιείο, το πεταλωτήριο, την κατασκευή άμαξας.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκεται στην Ξυλαγανή και επισκέπτεται ένα χώρο που κρατά ζωντανή την παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου.

Δεσμεύτηκε δε για την προσπάθεια να βρεθούν επιπλέον κονδύλια στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ στο οποίο είχε υποβληθεί η πρόταση ψηφιοποίησης και ανάδειξης του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής, που έμεινε εκτός λόγω συμπλήρωσης του ποσού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.