Ο Δημητρης Χαριτου για την καθιερωση της 6ης Απριλιου ως ημερα θρακικου ελληνισμου

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί επικοινωνιακά την καθιέρωση για να κρύψει όσα δεν έκανε για τη Θράκη»

Συζητήθηκε χθες και ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλαμβάνει διάταξη που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα αναγνωρίζοντας τους διωγμούς και τους αγώνες του Ελληνισμού της Θράκης και καθορίζει την 6η Απριλίου ως Ημέρα του Θρακικού Ελληνισμού. Ειδικότερα με το άρθρο 51 του Νομοσχεδίου «ορίζεται η 6η Απριλίου ως Ημέρα Θρακικού Ελληνισμού».

Σε δήλωση του από το περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια, τονίζοντας πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε πολλά για τη Θράκη και τη Ροδόπη αλλά τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο βουλευτής επεσήμανε:

«Η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καθιερώνει την 6η Απριλίου ως ημέρα θρακικού ελληνισμού. Κανείς δε θα είχε αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, άλλωστε οι Θρακιώτες το αξίζουν γιατί έδωσαν αγώνες και θυσίες για αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αξιοποιεί το γεγονός ως μία κίνηση εντυπωσιασμού για να κρύψει ότι έγιναν πολύ λίγα πράγματα στην περιοχή.

Υποσχέθηκε πολλά για τη Θράκη και τη Ροδόπη, την αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας, την επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman, την υλοποίηση έργων υποδομής στη γεωργία, την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε!

Με τον ίδιο τρόπο δημιούργησε προσδοκίες με τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη και στο τέλος αρνήθηκε ακόμη και τη συγκρότηση επιτροπής που θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την υλοποίηση των πορισμάτων της, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν και αυτό μία επικοινωνιακή κίνηση.

Η Θράκη, η Ροδόπη αξίζουν πολλά περισσότερα, έχουν μεγάλες δυνατότητες, ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, πολλά από τα οποία ανέδειξα το προηγούμενο διάστημα δίνοντας δείγμα γραφής. Σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή, από μία νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και προοπτική στον τόπο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.