Τι θα γινει με την εκθεση Θρακη;

Της έκδοσης

Κάλεσμα για τη συμμετοχή στη ΔΕΘ, απέστειλε το ΕΒΕΡ, ώστε να προβληθούν οι τοπικές επιχειρήσεις, ενώ είμαστε σίγουροι πως στην έκθεση θα έχουν συμμετοχή η Περιφέρεια, Δήμοι, αλλά και άλλοι φορείς της περιοχής μας.

Κάθε φορά που ακούμε για αυτές τις συμμετοχές σε έκθεση, δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε την δική μας έκθεση, τη Θράκη, ή Ανατολική Μακεδονία Θράκη όπως είχε μετονομαστεί για λόγους ενίσχυσης της Περιφερειακής Συνείδησης, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί το αποπαίδι των εκθέσεων στην ΑΜΘ, ακόμα και πριν την έλευση της πανδημίας.

Και αυτό γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν κινήσεις για την επαναφορά της, σε οποιαδήποτε μορφή, ανεξάρτητα από την υγειονομική κατάσταση, και από ό,τι φαίνεται, εκτός και αν αλλάξουν δραστικά τα πράγματα, μάλλον οδεύει προς το δρόμο της λήθης.

Η αλήθεια είναι πως ήδη από το 2013, όταν μετακινήθηκε στο Νοέμβριο, και στη συνέχεια άρχισε να πραγματοποιείται είτε με διακοπές, είτε και με μετακινήσεις, η έκθεση είχε αρχίσει να περνά σε αποδρομή, με κυριότερο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν είχε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά και προσανατολισμό.

Οι προτάσεις που είχαν ακουστεί παλιότερα, πολλές: να γίνει μονοθεματική, να γίνει διετής, να αποκτήσει εξωστρέφεια με εκθέτες από Βουλγαρία και Τουρκία (κάτι πολύ ευκολότερο να το πεις, παρά να το κάνεις). Όπως πολλά πράγματα σε αυτό τον τόπο, από ιδέες είμαστε πλούσιοι, στην  εφαρμογή είμαστε πένητες, και έτσι καταλήξαμε, μετά από τέσσερα χρόνια, να αναρωτιόμαστε τι φταίει.

Επειδή δεν επιθυμούμε να είμαστε μόνο απαισιόδοξοι, θέλουμε να ελπίζουμε πως αυτή η περίοδος αγρανάπαυσης έδωσε την ευκαιρία στους διοικούντες να αναστοχαστούν την αποστολή της Έκθεσης, που ξεπερνά το καθαρά εμπορικό κομμάτι, και να σχεδιάσουν κάτι το οποίο θα μπορέσει όχι μόνο να την αναβαπτίσει, αλλά και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του ετήσιου προγράμματος της Περιφέρειας και της περιοχής μας.

Από την άλλη, εκλογές έρχονται το 2023, και τέτοιοι περίοδοι είναι ιδανικές για να ανασυρθούν τέτοιες διοργανώσεις από τη λήθη, και να τους δοθεί ξανά ζωή, έστω και προσωρινή. Γιατί σίγουρα αυτό που δεν χρειάζεται η περιοχή, είναι μια έκθεση ζόμπι, ένα κακέκτυπο που δεν θα βοηθήσει κανένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.