Αναρπαστοι οι διγλωσσοι τουριστικοι και γαστρονομικοι οδηγοι της Ροδοπης το τριημερο του Φεστιβαλ Φαναριου

Το 1ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Φαναρίου έφερε περισσότερο από 6000 κόσμο στον γραφικότατο οικισμό του Φαναρίου. 6000 και πλέον κόσμος ο οποίος, καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, είχε ταυτόχρονα με το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ την ευκαιρία να κάνει την βόλτα του στον οικισμό αλλά και να γνωρίσει από κοντά τις τοπικές επιχειρήσεις, ειδικά αυτές της εστίασης και του καφέ που κατακλύστηκαν από κόσμο.
 
Διόλου τυχαία λοιπόν και η διανομή στον χώρο του Φεστιβάλ του δίγλωσσου Γαστρονομικού Οδηγού Εστίασης Ν.Ροδόπης που εξέδωσε το 2015 το Σωματείο Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών, Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας στον οποίο καταγράφονται συνολικά 78 χώροι εστίασης της Ροδόπης αλλά και παραδοσιακές συνταγές του τόπου, σε έναν έντυπο οδηγό εξαιρετικής γραφιστικής αισθητικής.
 
Πέραν του εν λόγω οδηγού όμως διανεμήθηκε και ο δίγλωσσος τουριστικός οδηγός του νομού Ροδόπης «Καλοκαίρι στην Ροδόπη» που εκδόθηκε το 2014 από τον «Παρατηρητή της Θράκης» και αποτελεί τον πρώτο ελληνοβουλγαρικό έντυπο οδηγό της Ροδόπης με χάρτες, επιλογές διαμονής, προτάσεις για διαδρομές σε μνημεία και μουσεία της Κομοτηνής αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για φαγητό, ποτό, νυχτερινή ζωή και ψυχαγωγία.
 
Τόσο ο γαστρονομικός όσο και ο ολοκληρωμένος τουριστικός οδηγός έγιναν ανάρπαστοι από τους ντόπιους επισκέπτες του Φεστιβάλ και τους αρκετούς ξένους τουρίστες, ιδιαίτερα Βούλγαρους, που βρήκαν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή.
 
Γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των δύο εγχειρημάτων αλλά και την αναγκαιότητα της ύπαρξης και της συνέχειας αυτών στο μέλλον.
 
Με τις ωραιότατες παρουσίες που ανέλαβαν την παρουσίαση του οδηγού στους επισκέπτες, βρέθηκαν και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστης Βαφειάδης καθώς και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κασάπης.
 
Και εις άλλα ανάλογα πολλά!!!Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.