Ετσι οπως παει με το τμημα Ψυχολογιας, στο τελος θα χρειαστουμε ψυχολογο

Γρίφος που οφείλονται οι καθυστερήσεις στην ίδρυση του Τμήματος

«Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση», συνήθιζε να λέει ο Χαρίλαος Τρικούπης, τις εποχές που αυτή η συνέχιση ύπαρξης, δεν ήταν και τόσο βέβαιη. Τον Τρικούπη φαίνεται πως αποφάσισε, εκούσια ή ακούσια, να ακολουθήσει και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά σε τοπικό ραδιόφωνο του Έβρου ότι «Το Υπουργείο έχει αποφασίσει να λειτουργήσει το Τμήμα Ψυχολογίας και θα λειτουργήσει».

Από που αντλεί αυτή τη βεβαιότητα, όταν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια παλεύουν να ιδρύσουν το Τμήμα, αλλά φαίνεται να είμαστε στο ίδιο σημείο στο οποίο βρισκόμασταν πριν από… δύο χρόνια, μιας και το θέμα της στέγασης του τμήματος παραμένει το κυριότερο αγκάθι, τουλάχιστον από τη δική μας άποψη.

Βέβαια αν ακούσει κάποιος τους κυριότερους συντελεστές όλης αυτής της ιστορίας, υπάρχουν εμπόδια που τίθενται από κάπου, αλλά δεν μπορούν να μας πουν από πού.

Ο κ. Συρίγος, στην συγκεκριμένη συνέντευξη σημείωσε πως υπήρξαν καθυστερήσεις, όχι όμως από το Υπουργείο Παιδείας, παρόλο που επιφυλάχθηκε να δηλώσει από πού εκπορεύονται οι καθυστερήσεις αυτές.

Μη θέλοντας να μείνει πίσω, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δήλωσε, σε άλλο ραδιόφωνο του Έβρου, πως φαίνεται ότι υπήρξαν δυνάμεις που επιδίωξαν να μεταθέσουν για άλλο χρονικό διάστημα την ίδρυση του Τμήματος, χωρίς όμως, και αυτός, να αναφέρει συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι σκοτεινές δυνάμεις.

Το πρόβλημα με τις τοποθετήσεις και των δύο αντρών, είναι ότι με δεδομένο ότι ο παράγοντας (ή οι παράγοντες) που δημιουργούν αυτές τις καθυστερήσεις δεν προέρχονται από το ΔΠΘ, που ήταν πάντα πρόθυμο να ιδρύσει την 5η έδρα του στο Διδυμότειχο, τότε ή θα πρέπει να αναζητηθούν στις δικές τους πλευρές, ή δεν υπάρχουν, και το πρόβλημα είναι το ίδιο που είδαμε από την αρχή: αδυναμία συνεννόησης.

Υπάρχει μια επιστημονική αρχή που ονομάζεται Ξυράφι του Χάνλον (κατά το Ξυράφι του Όκαμ), και η οποία δηλώνει «ποτέ μην αποδίδεις στην κακία αυτό που εξηγείται επαρκώς από την ηλιθιότητα». Αν αυτό ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό μάλλον μόνο οι ίδιοι, ή οι σκοτεινές δυνάμεις που αντιπαλεύουν το Τμήμα, μπορούν να μας το πουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.