Για ενα πιο πρασινο πλανητη εμαθαν τα παιδια της Κομοτηνης

Στην πρώτη μέρα του 1ου Green Fest στην κεντρική πλατεία της πόλης

Με εκατοντάδες μαθητές γέμισε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου η Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, που συμμετείχαν στο 1ο Green Fest, το πρώτο από τα πολλά, όπως ελπίζουν οι συντελεστές του, που θα ακολουθήσουν για να καλλιεργήσει πράσινες συνήθειες για τους πολίτες που ζουν στα αστικά κέντρα.

Το φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων, από τη ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και η Κοιν.Σ.Επ. «Θράκης Κίνητρο», τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης,  την FOLLOWGREEN, περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλόγους και άτυπες ομάδες νέων, ξεκίνησε την Παρασκευή, με μαθητές από πολλά σχολεία της Κομοτηνής να συμμετέχουν στις δράσεις που είχαν στηθεί στην κεντρική πλατεία, μαθαίνοντας για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και άλλα «πράσινα» θέματα.

Παράλληλα, μαθητές της ΣΤ’ Τάξης και αρωγό τον εικαστικό του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, δημιούργησαν graffiti με θέμα το Περιβάλλον στον χώρο της παιδικής χαράς στην πλατεία Ειρήνης.

Επίσης, το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο  Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», μαγείρεψαν συνταγές Vegan, αξιοποιώντας πρώτες ύλες από τον λαχανόκηπο του συλλόγου, αλλά και προϊόντα της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΞΙΖΩ που παρήγαγαν τα μέλη του Συλλόγου.

Για την επιτυχή πραγματοποίηση της πρώτης μέρας, συμμετείχαν το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Πρόσκοποι Κομοτηνής, ΜΚΟ System & G, Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Ροδόπης, Εθελοντικές Ομάδες του Κέντρου Νεολαίας και  Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, Εθελοντές φοιτητές της ειδικότητας του Αθλητικού Τουρισμού, 3ου έτους της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Δράσεις κάθε μέρα

Όπως τόνισε εκ μέρους του Exagono η κ. Λουίζα Σαλτσίδου, το φεστιβάλ αυτό αποτελεί το τέλος μιας πολύ μεγάλης συνεργασίας, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες μας, ξεκινώντας από τα παιδιά, για θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο καθένας μας, αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος» συνέχισε, επισημαίνοντας πως για αυτό και κάθε μέρα του Φεστιβάλ γίνεται μια πράσινη δράση.

Έτσι σήμερα Σάββατο θα ξεκινήσει το 1o Πάρκο Τσέπης στην Κομοτηνή, που θα δημιουργηθεί τελικά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό (επί της οδού Φαβιέρου), ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική πεζοπορία στα όμορφα και γραφικά μονοπάτια στις περιοχές Νυμφαία, Παρχάρια, Νερόμυλοι.

Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ανοιχτός διάλογος με τίτλο «Για την Φύση- About Nature», μεταξύ περιβαλλοντικών οργανώσεων, άτυπων και εθελοντικών ομάδων της Κομοτηνής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανδρόσου, ενώ το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με μια βιωματική δράση  με τίτλο «Από το χωράφι στο πιάτο με βιώσιμο τρόπο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.