ΑΔΕΔΥ Ροδοπης: «Ο φετινος γιορτασμος της Πρωτομαγιας αφετηρια αγωνων για την ανατροπη των νεοφιλελευθερων πολιτικων της Κυβερνησης»

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή στην Πλατεία

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες της Ροδόπης απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικάτων την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 11:00πμ, στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής που διοργανώνεται για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στο μήνυμά της επικαιροποιώντας τα μηνύματα της επετείου η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης τονίζει πως: «Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν τολμά να παρέμβει στα υπερκέρδη των Εταιρειών, στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς», ενώ αρνείται πεισματικά να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα και το ΦΠΑ στα βασικά είδη, προβάλλοντας ότι το κόστος αυτό δεν μπορεί να τον αντέξει η δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας. Αποδεικνύεται έτσι η ξεκάθαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της που όταν πρόκειται για επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζει αφειδώς τα δισεκατομμύρια, ενώ για το Λαό και τις στοιχειώδεις ανάγκες για την επιβίωσή του λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Φτάνει πια! Μετά από 12 χρόνια σκληρής λιτότητας, μετά από 12 χρόνια φτωχοποίησης και εξαθλίωσης ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει άλλο!

Δεν ανεχόμαστε πλέον αυτήν την κοροϊδία και την απροκάλυπτη κλοπή των Εταιρειών με τις πλάτες της Κυβέρνησης!

Δεν δεχόμαστε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η αισχοκέρδεια των «ιερών» επιχειρηματικών ομίλων.

Έτσι, ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς και ακόμη πιο δυναμικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης, αλλά και τους αγώνες μας για Παγκόσμια Ειρήνη και Ευημερία των Λαών απέναντι στα αιμοβόρα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του διεθνούς κεφαλαίου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα, να σταματήσει το οικονομικό και πραγματικό μάτωμα των λαών για τα κέρδη! Καμία εμπλοκή – Καμιά συμμετοχή της χώρας μας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών και τα δισεκατομμύρια αυτά να δοθούν για τις ανάγκες των Λαών – Ειρήνη και Φιλία των Λαών!
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Το ρεύμα και η θέρμανση είναι κοινωνικά αγαθά. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου. Καμιά κερδοφορία των εταιρειών ενέργειας σε βάρος των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας.
  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια.
  • Επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο 12000 ευρώ. Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17.
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
  • Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.