Για τον «Ρωμυλια»

Η Ξυλαγανή απόκτησε το πρώτο της τουριστικό κατάλυμα

Οι συνομιλίες με συμπολίτες μας που τολμούν και δημιουργούν πράγματα όμορφα, καινοτόμα, μοναδικά, που έρχονται να καλύψουν κενά ή έστω μας υπενθυμίσουν ότι ακόμα και σε εποχές δύσκολες τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα πάντα μας συγκινούν.

Πολύ δε περισσότερο σε εποχές όπως αυτή που βιώνουμε, που και η πραγματικότητα και η επικαιρότητα μόνο χαραμάδα αισιοδοξίας δεν αφήνουν.

Ένα τέτοιο παράδειγμα συμπολίτισσας φιλοξενούμε σήμερα στον «ΠτΘ» αυτό της Λαμπρινής Παπαδοπούλου ιδιοκτήτριας του Παραδοσιακού Ξενώνα «Ρωμυλία» που την προσεχή Κυριακή 17 Απριλίου έχει τα εγκαίνιά του σηματοδοτώντας και μια νέα εποχή για την Ξυλαγανή, που θα έχει πλέον το πρώτο της τουριστικό κατάλυμα.

Συγκινητική η συνομιλία για την τόλμη της πρωτοβουλίας κάτι καινούργιου, για την πίστη της στον πλούτο τόσο του οικισμού όσο και της ευρύτερης περιοχής, και για την ενθύμηση των ριζών όσων έφτασαν στα Ροδοπίτικα εδάφη από την Ανατολική Ρωμυλία.

Αισιόδοξη όμως συζήτηση και σε επίπεδο επικαιρότητας μιας όπως μας είπε η κ.Παπαδοπούλου το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι θερμό, έχοντας ήδη «κλείσει» σχεδόν το σύνολο των κλινών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, αλλά και για τις ημέρες του Πάσχα. Αισιόδοξη είδηση για την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας.

Ας μην είναι το παράδειγμα μοναδικό! Εύγε και Καλές δουλειές!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.