Για το νομοσχεδιο του ΟΑΕΔ  τοποθετηθηκε στη Βουλη ο Ιλχαν Αχμετ

«Στόχος της κυβέρνησης η πλασματική μείωση της ανεργίας»

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα παράλληλο εικονικό σύμπαν»

«Ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε επειδή το Κίνημα Αλλαγής δεν βρισκόταν στην Αίθουσα όταν άρχισε η ομιλία του και βιάστηκε να δώσει την είδηση στα ΜΜΕ, αλλά δεν είχε την ευθιξία ν’ αναγνωρίσει πως η πρόταση για κοινωνική κατοικία, για φθηνή στέγη είναι πρόταση του Προέδρου μας κ. Ανδρουλάκη. Αντέγραψε την πρόταση μας, αλλά ξέχασε να το αναγνωρίσει», είπε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο: Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις.

Ο Ιλχάν Αχμέτ υποστήριξε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα παράλληλο εικονικό σύμπαν μέσα στο οποίο θεωρεί πως η χώρα διάγει περίοδο ανάπτυξης και ευημερίας, για το οποίο πλέον δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες που βιώνουν μία άλλη σκληρή πραγματικότητα. «Σε πρόσφατη έρευνα 3 στους 4 Έλληνες δήλωσαν πως αδυνατούν να ανταποκριθούν στους μηνιαίους λογαριασμούς, το 85% πιστεύει πως η  ποιότητα της ζωής του έχει να επιδεινωθεί, ενώ ένα 55% πιστεύει ότι στο μέλλον οι συνθήκες διαβίωσής θα είναι χειρότερες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η πλασματική μείωση της ανεργίας που βολεύει το αφήγημά περί ανάπτυξης και ευημερίας και επεσήμανε πως η διαγραφή του ανέργου από το μητρώο ανέργων είναι προβληματική, καθώς σημαίνει ταυτόχρονα και στέρηση της ιατροφαρμακευτικής του περίθαλψης για δύο χρόνια.

Ο βουλευτής Ροδόπης μιλώντας για τις συντάξεις και τη σχετική τροπολογία υπενθύμισε πως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή κυβέρνηση έχουν αποτύχει πλήρως στο θέμα των συντάξεων, αφού σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 340.000 συντάξεις. «Η αποτυχία στο πεδίο των εκκρεμών συντάξεων, είναι αποτυχία του Υπουργού  Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κ. Πιερρακάκη. Η μηχανογράφηση του ΕΦΚΑ και η διαλειτουργικότητα είναι ανύπαρκτη, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού κάθε ασφαλισμένου. Δεν υπάρχει καν μια απλή εφαρμογή στην οποία να βάζει ο ασφαλισμένος τα στοιχεία του και να ξέρει τι λεφτά θα πάρει. Αυτό αποτυπώνεται και σε σχετική έρευνα που δείχνει πως 70.000 συνταξιούχοι παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη, ενώ 600.000 συντάξεις έχουν επανυπολογιστεί», υπογράμμισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.