Που βαδιζουμε κυριοι; (Η πως η διεκδικηση σχολων στην Θρακη μετατραπηκε σε καρουζελ)

Της έκδοσης

Στο γνωστό τραγούδι του, στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης περιγράφει τις ρομαντικές αναταράξεις μεταξύ νέων (Τα ‘φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα, Που τα ‘χε με το Δήμο τον τρελό…).

Κάτι ανάλογο βλέπουμε να γίνεται σήμερα στην περιοχή μας, με τη διεκδίκηση σχολών να δίνει και να παίρνει, και την τελευταία πυλύφερνη νύφη να είναι η Κτηνιατρική, για την οποία υπάρχουν προτάσεις από τρείς από τους τέσσερις Δήμους του Έβρου.

Η αρχική πρόταση ήταν για την Αλεξανδρούπολη, όμως πρόσφατα εξέφρασε πρόθεση και ο Δήμος Σουφλίου να λειτουργήσει σε αυτόν, ενώ τώρα και η Ορεστιάδα μπαίνει στο παιχνίδι, με την επιστολή της ΕΕΒΟΠ της που φιλοξενούμε στο σημερινό μας φύλλο, όπου μπορείτε να διαβάσετε και τους λόγους που επικαλούνται.

Το ενδιαφέρον για την Κτηνιατρική είναι πολύ μεγάλο, αν σκεφτεί κανείς πως ακόμα το Υπουργείο δεν έχει αποφανθεί (ανοιχτά) θετικά ή αρνητικά στην πρόταση του ΔΠΘ για την δημιουργία της, αν και ο Πρύτανης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης ποτέ δε έκρυψε πως αποτελεί διακαή του επιθυμία η ίδρυσή της, στο πλαίσιο φυσικά της ανάπτυξης του ΔΠΘ.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα μπορέσει να δημιουργηθεί Σχολή Κτηνιατρικής, και πού, μιας και μπορεί σε δεύτερο χρόνο να μπει στο παιχνίδι και το Διδυμότειχο, αφού αποφασίσει που τελικά θα στεγαστεί το τμήμα Ψυχολογίας, το οποίο, να θυμίσουμε, είχε αρχικά προταθεί για την Κομοτηνή, αλλά κατευθύνθηκε προς το Διδυμότειχο.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αρέσκονται να τονίζουν πως αυτό έγινε για να γίνει πιο εύκολη η μετακίνηση της Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη, και η ένταξή της στο ΔΠΘ, όμως έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, προς το παρόν είναι πιο πιθανό να μετακινηθεί το Βυζαντινό Κάστρο στην Αλεξανδρούπολη, παρά η Νοσηλευτική, άσχετα με τα προβλήματα που έχει.

Και έτσι λοιπόν, το γαϊτανάκι των Τμημάτων συνεχίζεται…  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.