Ενα βοηθημα για τη Φυσικη Γ’ Λυκειου προσφερει λυσεις για τη σωστη οργανωση των υποψηφιων των Πανελλαδικων

Μέλος της συγγραφικής ομάδας και η Ζ. Ιωακειμίδου του Φροντιστηρίου Μ.Ε. «Πολυδύναμο»

«Η σκέψη της συγγραφής ενός βοηθήματος Φυσικής ήταν πάντα ο διακαής πόθος μου»

Η εμφάνιση της πανδημίας δημιούργησε ιδιόμορφες συνθήκες λειτουργίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αναμφίβολα μια από τις πτυχές που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα είναι αυτός της εκπαίδευσης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού έργου σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Ειδικά για τους μαθητές της Γ Λυκείου που καλούνται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων, η έλευση της πανδημίας δημιούργησε μία πρόσθετη ψυχολογική πίεση. Η σωστή οργάνωση χρόνου και ύλης αποτελούσε όμως πάντα το «κλειδί», για να ανταπεξέλθουν οι υποψήφιοι στις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων,  όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. Κι αν η οργάνωση του χρόνου επαφίεται στην ελεύθερη επιλογή κάθε υποψηφίου, για την ύλη δεν ισχύει η παραπάνω διαπίστωση, αφού είναι ίδια για όλους. Η σωστή οργάνωσή της ύλης λοιπόν μπορεί να βοηθήσει στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σε αυτή την «απαίτηση» για επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις έρχεται να συμβάλλει ένα βοήθημα για τη Φυσική της Γ Λυκείου που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Γκρίτζαλη.

Το περιεχόμενο βιβλίου

Το βιβλίο μπορεί να βοηθήσει στη μελέτη και τη διαχείριση της ύλης του συγκεκριμένου μαθήματος καθ’ όλη την προετοιμασία των υποψηφίων, αφού περιέχει πολύ μεγάλο αριθμό θεμάτων που καλύπτει όλο το εύρος της ύλης και οδηγεί σταδιακά στην εμβάθυνσή της.

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην επανάληψη όλων των θεμάτων και τους συνδυασμούς αυτών, ώστε οι υποψήφιοι να απαντήσουν σωστά στα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπάρχοντα βοηθήματα 

Σε ένα τόμο υπάρχει πλήρης παρουσίαση όλης της ύλης του μαθήματος της Φυσικής Γ’ Λυκείου.

Περιλαμβάνει πολύ μεγάλο αριθμό θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, τόσο στη θεωρία όσο και σε ασκήσεις – προβλήματα, όλα στο πνεύμα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Επίσης υπάρχει πληθώρα συνδυαστικών θεμάτων που καλλιεργούν την κριτική ικανότητα των υποψηφίων και τους προσφέρουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης της ύλης.

Ζ. Ιωακειμίδου: «Θέλω να βοηθήσω τους μαθητές να κινητοποιήσουν τη σκέψη τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να αγαπήσουν τη Φυσική!»

Το βιβλίο είναι γραμμένο από μια ομάδα καταξιωμένων και έμπειρων καθηγητών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος.  Μέλος αυτής της ομάδας ήταν και η κ. Ζάνα Ιωακειμίδου, καθηγήτρια Φυσικής στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο», η οποία μιλώντας στον «ΠτΘ» εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να συμμετέχει στη συγγραφή του βιβλίου αλλά και τους στόχους που επιχειρεί να επιτύχει η ομάδα με την εν λόγω έκδοση.

«Δέχθηκα την πρόταση από τον εκδοτικό οίκο Γκρίτζαλη να συμμετάσχω στην ομάδα. Η σκέψη της συγγραφής ενός βοηθήματος Φυσικής ήταν πάντα ο διακαής πόθος μου» εκμυστηρεύθηκε η κ. Ιωάκειμίδου για να συμπληρώσει πως «λύνοντας μια νέα άσκηση με τους μαθητές μου στο ΠΟΛΥΔΥΜΑΜΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ, ένιωθα πως θα ήθελα να την μοιραστώ με όσο περισσότερους μαθητές γίνεται. Άλλωστε, η γνώση πρέπει να μοιράζεται. Θέλω να μεταφέρω τη γνώση, την εμπειρία και την εκπαίδευση στο μάθημα της Φυσικής σε πολύ περισσότερους μαθητές από αυτούς του τόπου μας. Να τους βοηθήσω να κινητοποιήσουν τη σκέψη τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να αγαπήσουν τη Φυσική!».

«Η ομάδα λειτούργησε άψογα, η συνεργασία ήταν εξαιρετική και πολύ αποδοτική»

Ερωτηθείσα για τον χρόνο συγγραφής η εκπαιδευτικός του Φροντιστηρίου «Πολυδύναμο» εξήγησε πως «χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια εντατικής εργασίας με πάρα πολλές ώρες αφιερωμένες στη σύνθεση και επεξεργασία θεμάτων, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά». Όσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάστηκε η ομάδα, η κ. Ιωακειμίδου σημείωσε πως «οι συναντήσεις της ομάδας ήταν αποκλειστικά διαδικτυακές και λόγω απόστασης και λόγω πανδημίας» ωστόσο «η ομάδα λειτούργησε άψογα, η συνεργασία ήταν εξαιρετική και πολύ αποδοτική».

Κλείνοντας η κ. Ιωακειμίδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά «όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα το συγγραφικό μας μέντορα κ. Γιώργο Γκρίτζαλη που μας έδωσε την ευκαιρία και μας βοήθησε να μετουσιώσουμε την πολύχρονη διδασκαλία μας σε αυτό το έργο». Εξέφρασε δε την ελπίδα «το βιβλίο να βοηθήσει πολλούς υποψηφίους να προετοιμαστούν καλύτερα και να αποδώσουν το μέγιστο στις Πανελλήνιες εξετάσεις» ευχόμενη τέλος «καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους!»

Info

Το βιβλίο «Φυσική Γ ‘Λυκείου» των εκδόσεων Γκρίτζαλης διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία της επικράτειας.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο στον εξής σύνδεσμο:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.