Η ΕΛΜΕ Ροδοπης για το VOUCHER των 200 ευρω

«Η εκ των υστέρων απόφαση για εφάπαξ χορήγηση ενός έκτακτου και πενιχρού βοηθήματος, σε καμία περίπτωση, δεν καλύπτει τις ανάγκες»

Προσχηματική και ανεπαρκή χαρακτηρίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης την παροχή προς εκπαιδευτικούς έκτακτου βοηθήματος ύψους 200 ευρώ για αγορά εξοπλισμού που εξήγγειλε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών του νομού μας αντιπροτείνει τη θέσπιση μηνιαίου επιδόματος νέων τεχνολογιών σημειώνοντας πως «είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι στην  μάχη για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Παράλληλα η ΕΛΜΕ Ροδόπης επισημαίνει πως «η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην μάχη της τηλεκπαίδευσης και την “πλάτη” που έβαλαν ώστε να μην καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα δια της τηλεκπαίδευσης, δείχνει την θέληση αλλά και την ανάγκη των εκπαιδευτικών να προσφέρουν στους μαθητές τους. Μία ανάγκη που έχει να κάνει με το αίσθημα κοινωνικής-συλλογικής  ευθύνης αλλά και την ουσία της  σχέσης δασκάλου μαθητή,  που επεκτείνεται πέρα από τα διδακτικά -μαθησιακά πλαίσια» διαβεβαιώνοντας πως «οι εκπαιδευτικοί  κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι πρέπει και ό,τι μπορούν, για να κρατήσουν ζωντανές τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές λειτουργίες εντός και εκτός του σχολείου».

Ασκώντας κριτική στο υπουργείο Παιδείας η ΕΛΜΕ Ροδόπης τονίζει πως «παρόλο που όφειλε  να αναγνωρίσει και να τιμήσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών με έναν σοβαρό και υπεύθυνο, αυτή τη φορά,  σχεδιασμό για το μέλλον, αντιθέτως εξήγγειλε voucher 200 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού! Πρόκειται για μία καθυστερημένη ομολογία, από την πλευρά της κυβέρνησης, της ανάγκης να υποστηριχτούν  (επιτέλους) και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι  με δικές τους αποκλειστικά θυσίες και μέσα σηκώνουν εδώ και δύο χρόνια το βάρος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ροδόπης η εκ των υστέρων απόφαση για  εφάπαξ χορήγηση ενός έκτακτου και πενιχρού βοηθήματος, σε καμία περίπτωση, δεν καλύπτει τις ελάχιστες ανάγκες  και δεν αποτελεί απάντηση στο αίτημα για διαρκή υποστήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ανταποκριθούν στους σύνθετους ρόλους που έχουν επωμισθεί. Εξ ου και καλεί την Πολιτεία «να  αναγνωρίσει επιτέλους άμεσα και  έμπρακτα την τεράστια συμβολή των μαχόμενων εκπαιδευτικών και την σημασία του λειτουργήματός τους με πραγματική οικονομική αναβάθμιση με μηνιαίο επίδομα νέων τεχνολογιών και όχι με πενιχρά vouchers που εντείνουν μία  αίσθηση γενικότερης  απαξίωσής τους».

«Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στήριξη του σχολείου διεκδικώντας την πλήρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο πολυσύνθετο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο τους» διαβεβαιώνει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.