Τι ηδιστον; Το επιτυγχανειν!

Η Λύδια Μίτιτς Επίκουρη πλέον Καθηγήτρια στο ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή της κ. Λύδιας Μίτιτς, μέλους ΕΕΠ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μέλους του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας + ΜόρΦωΣη, σε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ.

Μια ανακοίνωση που ήταν απόλυτα αναμενόμενη, καθότι όποιος γνωρίζει το ερευνητικό και διδακτικό έργο της κ. Μίτιτς κατανοεί απόλυτα πως η άνοδος είναι ο μόνος δρόμος της πορείας της.  Οι δεσμοί της εξάλλου με το ΔΠΘ είναι άρρηκτοι και πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω στον χρόνο, καθότι η ίδια ολοκλήρωσε στο ΤΕΦ/ΔΠΘ  το διδακτορικό της με άριστα και με θέμα “Language learning strategy use by early adolescent monolingual EFL and multilingual EFL/ L2 Greek learners in the Greek educational context”, αλλά και το μεταδιδακτορικό της το 2017, με αντικείμενο της έρευνάς της: “The effect of the beliefs about language learning experience, prior language learning and socioeconomic background on language learning strategy use”.

Η ίδια, εκτός από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, έχει διδάξει και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει επίσης σε ποικίλα συνέδρια και ημερίδες, έχει παραχωρήσει δεκάδες διαλέξεις, ενώ σημαντική κρίνεται και η συμβολή της στη συν-συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού, όπως η μελέτη «Παράγοντες που επηρεάζουν τη δίγλωσση ανάπτυξη», την οποίο συνυπογράφει με την κ. Μ. Σφυρόερα (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, 2017) κ.ά., ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά Γλωσσολογίας αλλά και σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Η κ. Μίτιτς, έχοντας ένα ευρύ επιστημονικό ενδιαφέρον που περιλαμβάνει την πολυγλωσσία, τη γλωσσική ανάπτυξη, τις στρατηγικές εκμάθησης γλωσσών κ.ά., αγωνίζεται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια τόσο σε ατομικό ερευνητικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο του Τμήματος, για την εδραίωση και την έτι περαιτέρω ενίσχυση του τομέας της Γλωσσολογίας.

Ζωή Γαβριηλίδου, «Συγχαρητήρια Λύδια! Με κάνεις περήφανη»

Το χαρμόσυνο φυσικά αυτό νέο έτυχε σχολιασμού και από την κ. Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ, η οποία σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook σημείωσε: «Συναίσθημα υπερηφάνειας, βαθιάς εκτίμησης αλλά και χαρμολύπης σήμερα με την εκλογή της Λύδιας στο ΤΕΕΠΗ στην Αλεξανδρούπολη! Περηφάνεια γιατί η Λύδια είναι η πρώτη μου διδακτόρισσα που εκλέγεται σε θέση ΔΕΠ και χαίρομαι που αξιώθηκα να το ζήσω! Βαθιά εκτίμηση γιατί δεν έχω γνωρίσει πιο οργανωτικό, συγκροτημένο και δουλευταράδικο άτομο με πείσμα και στόχους που χωρίς να πω λέξη “με διαβάζει”! Χαρμολύπη γιατί χαίρομαι απίστευτα με την εκλογή, λυπάμαι όμως που θα μας φύγει! Ξέρουμε βέβαια όλοι ότι κάποιες σχέσεις δεν αλλάζουν ποτέ! Συγχαρητήρια Λύδια! Με κάνεις περήφανη. Στα ακόμη καλύτερα που έρχονται μπροστά!».

Εκτός της κ. Γαβριηλίδου, και η κ. Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤΕΦ/ΔΠΘ, σε ανάλογη δημοσίευση συνεχάρη και ευχήθηκε στην κ. Μίτιτς.

Κάθε επιτυχία ευχόμαστε από καρδιάς,

Η Ομάδα του «ΠτΘ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.