Προχωρα η οδικη συνδεση της Εγνατιας Οδου με το Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς για τη δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Κωσταντίνου Κουτσούκου αναφορικά με τη διάνοιξη σύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) και τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Ορμενίου – Αρδανίου, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο γραφείο του. 

Ένα πάγιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και των τοπικών φορέων, που εκφράστηκε και στη σύσκεψη των δύο ανδρών στις αρχές του 2020, προχωρά προς υλοποίηση. Ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής εξόδου που θα διευκολύνει τη διακομιδή ασθενών στο ΠΓΝΑ, τοποθετώντας στα τέλη του καλοκαιριού του τρέχοντος έτους τη λύση του θέματος. Επίσης, ανέφερε πως η δημοπράτηση για το έργο  ολοκλήρωσης της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, στις 28 του μήνα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, ενώ η παράδοση του δρόμου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασιών θα γίνει μέσα στο 2023.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούκο για την ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία στα έργα που είναι καθοριστικά για την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών.

Βελτίωση οδοστρώματος

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Γνώμης» ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε και στις εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στην ανατολική Εγνατία Οδό, καλώντας τους χρήστες να δουν πλέον την Εγνατία με άλλο μάτι.

«Σήμερα ολοκληρώσαμε μία προσπάθεια δύο ετών, μαζί με τον Υφυπουργό κ Καραγιάννη, το ΔΣ της Εγνατίας Οδού, τον πρόεδρό μας κ Κωνσταντόπουλο, κι είμαστε σε θέση να πούμε ότι ο ασφαλτοτάπητας, σε όλη την ανατολική Εγνατία βρίσκεται σε πολύ καλό και υψηλό επίπεδο… Κάναμε έργα συντήρησης τα οποία δεν είχαν γίνει για περίπου 15 χρόνια και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι και εμείς που τα υλοποιήσαμε αυτά αλλά και ο κόσμος που θα τα χρησιμοποιήσει.

Ένα χρόνο πριν,  είχαμε ξεκινήσει στον σταθμό Αρδανίου, και με κάποιους από εσάς είχαμε συζητήσει ότι έμπαινε σε λειτουργία ένας σταθμός διοδίων, ενώ ο ασφαλτοτάπητας δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Το είχαμε παραδεχθεί τότε, διότι πάντα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Σήμερα όμως έχουμε μία ποιότητα ασφαλτοτάπητα κι ολοκληρώσαμε αυτά που θέλαμε να κάνουμε».

«Παγωμένοι» οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών

Ερωτηθείς για το θέμα της δημιουργίας Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, που θα έπρεπε να είχαν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια από την Εγνατία Οδό, αλλά για διάφορους λόγους δε δημιουργήθηκαν, ο κ Κουτσούκος παρέπεμψε στον ιδιώτη που θα αναλάβει τον δρόμο στο μέλλον.

«Ο δρόμος βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης, έχει ανακοινωθεί η παραχωρησιούχος, η οποία έχει  την υποχρέωση να κατασκευάσει  τους ΣΕΑ. Άρα, είναι δραστηριότητα που η Εγνατία δεν θα την ολοκληρώσει ούτε θα την ξεκινήσει, προφανώς ο νέος παραχωρησιούχος  είναι αυτός που θα την ξεκινήσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.