2η εξεταστικη για τους φοιτητες που νοσουν με αποφαση του Τμηματος

Έως την Δευτέρα η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας

Την δυνατότητα 2ης εξεταστικής για φοιτητές που νοσούν από κορωνοϊό εφόσον τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο προανήγγειλε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη εξεταστική περίοδο στα ΑΕΙ όλης της χώρας που σύμφωνα με τον ίδιο ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα ή στις 17 Ιανουαρίου εφόσον νοσούν πάνω από ένας αριθμός – χ- άνα μάθημα θα μπορεί το εκάστοτε τμήμα να διεξάγει 2η εξεταστική περίοδο, μετά το πέρας της «καθιερωμένης» εξεταστικής περιόδου εφόσον αυτό κριθεί σκόπιμο.

«Το μόνο πρόβλημα που υφίσταται και για το οποίο θα βγάλουμε οδηγίες στις επόμενες ώρες ή μέρες, είναι αν ξέρει το τμήμα ότι νοσούν πάνω από ένας αριθμός -χ- φοιτητών για ένα μάθημα, να μπορεί για αυτούς τους φοιτητές να μεταφέρει την εξεταστική σε άλλο χρόνο, για να μην χάσουν την εξεταστική τους» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «εκείνο που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που έχουμε μεγάλο αριθμό φοιτητών που νοσούν για να μην χαθεί η εξεταστική. Γι’ αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και πέρα της εξεταστικής περιόδου, να μπορούν τα τμήματα αν θέλουν και κρίνουν ότι είναι σκόπιμο για ορισμένες περιπτώσεις να μπορούν να κάνουν μια 2η εξεταστική στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Βεβαίως ο ίδιος έσπευσε να υπογραμμίσει πως ήδη τα πανεπιστημιακά τμήματα «σπάνε» με τους φοιτητές που βρίσκονται σε μία αίθουσα να μην ξεπερνούν συνήθως τους 40-50, αλλά και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία  το 84% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι. 

«Μιλάμε για έναν κόσμο που θα έχει μικρή παρουσία στα αμφιθέατρο, λίγες φορές και σε συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμού» κατέληξε ο ίδιος ενώ νωρίτερα σε συνέντευξή της η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως μέχρι την προσεχή Δευτέρα τα Πανεπιστήμια θα έχουν στα χέρια τους την εγκύκλιο με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της οποίας θα διεξαχθούν και οι προσεχείς εξετάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.