Καλη χρονια

Της έκδοσης

Πάει ο παλιός ο χρόνος… στην κυριολεξία και το νέο έτος είναι πλέον γεγονός. Το 2022 κατέφθασε,  το πώς και το πότε δεν το καταλάβαμε γιατί το 2021 επεφύλασσε μεταξύ άλλων και ελάχιστες ημέρες απουσίας από τα τις εργασίας, λόγω εορτών που έπεσαν Σαββατοκύριακο.

Ένα Σαββατοκύριακο μεσολάβησε λοιπόν από το τελευταίο φύλλο του 2021 και το πρώτο του 2022, πολύτιμο βεβαίως και αυτό, όση και αν ήταν η διάρκειά του, ένεκα και της απαιτητικής και από άποψη επικαιρότητας έτος.

Το 2022 ωστόσο μπήκε με λιγότερο του συνηθισμένου ενθουσιασμού, τουλάχιστον αυτό αποτυπώσαμε εμείς σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, με φίλους και συμπολίτες, ένεκα φυσικά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Κομοτηναίοι και οι Κομοτηναίες πάντως στην πλειοψηφία τους γιόρτασαν στο σπίτι παρέα με λιγοστούς φίλους και συγγενείς, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που γιόρτασαν σε στενό στενό οικογενειακό κύκλο και αρκετοί και μόνοι τους, καθώς νόσησαν.

Μας το επιβεβαίωσαν και οι επαγγελματίες της εστίασης, οι εκπρόσωποι της αγοράς και οι πολίτες οι ίδιοι, ανάμεσά τους και εμείς βεβαίως που δεν αποτελέσαμε εξαίρεση στα προαναφερθέντα. Με μοναδική ίσως εξαίρεση των άδειων καταστημάτων και δρόμων, την δεύτερη ημέρα του νέους έτους που μαζί με το φως του ήλιου η πλειοψηφία «ξεμύτισε» και χάρισε εκ νέου ζωή στους δρόμους της πόλης αλλά και στην εξοχή.

Όπως και να μας βρήκε ο χρόνος τούτος, σημασία έχει ότι μας βρήκε που από μόνο του ως γεγονός αποτελεί μία νίκη απέναντι στα όσα ζούμε σε επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Και αυτό θα πρέπει να κρατάμε μέσα σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου και της αβεβαιότητας που δυστυχώς συνεχίζει και γιγαντώνεται. Ας κρατήσουμε την ελπίδα για τις καλύτερες ημέρες που θα ρθουν και ας αποδιώξουμε κάθε τι αρνητικό με την πίστη ότι όντως θα ρθουν και θα μας βρουν όλους εδώ. Καλή Χρονιά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.