Παρελαβαν το πτυχιο τους 125 φοιτητες του τμηματος Ελληνικης Φιλολογιας

«Να αποτελείτε πάντα το άλας που θα νοστιμίζει τον κόσμο γύρω σας» τους ευχήθηκε η Πρόεδρος του Τμήματος Μαρία Τζιάτζη

Την τελευταία ορκωμοσία της χρονιάς στο ΔΠΘ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πραγματοποίησε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή.

Συνολικά 125 φοιτητές παρέλαβαν τα πτυχία τους, σε μια μέρα που περίμεναν με ανυπομονησία, τόσο αυτοί, όσο και οι συγγενείς και φίλοι. Αρκετοί μάλιστα προσήλθαν στο χώρο έξω από το αμφιθέατρο, παρόλο που λόγω των περιορισμών επιτρεπόταν μόνο δύο άτομα ανά ορκιζόμενο, για να τους υποδεχθούν με επευφημίες όταν βγήκαν από την αίθουσα, μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

Ο πρωτεύσας Γεώργιος Καζάκος

Εντός της αίθουσας, τον όρκο έδωσε ο πρωτεύσας Γεώργιος Καζάκος, φοιτητής της Γλωσσολογικής Ειδίκευσης, με βαθμό  9,5, που έλαβε το πτυχίο του από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, που έδωσε το παρών στην τελετή, και παραίνεσε τους φοιτητές να συνεχίσουν την καλλιέργεια της γλώσσας, αλλά και γιατί όχι, να φτάσουν εκεί που βρίσκονται οι καθηγητές τους σήμερα.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Τμήματος, καθηγήτρια κ. Μαρία Τζιάτζη, τόνισε πως περίμεναν με αδημονία αυτή τη μέρα εδώ και πολύ καιρό, «από τότε που είχαμε αναγκαστεί να αναβάλουμε δύο φορές την προγραμματισμένη διά ζώσης ορκωμοσία μέσα στο δίσεκτο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, έτος 2020, τις οποίες ακολούθησαν τρεις διαδικτυακές ορκωμοσίες».

Γρηγόριος Παπαγιάννης, Γεώργιος Τσομής, Μαρία Τζιάτζη, Μητροπολίτης Παντελεήμων

Η κ. Τζιάτζη συνεχάρη τους φοιτητές για την επιμονή και την αγάπη τους στη φιλολογική επιστήμη, ευχόμενη «όπως κι όπου κι αν σταδιοδρομήσετε, να είστε και να γίνεστε καθημερινά ολοένα και καλύτεροι φιλόλογοι και να αποτελείτε πάντα το άλας που θα νοστιμίζει τον κόσμο γύρω σας».

Τους ζήτησε δε να θυμούνται, σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής τους, ότι δεν υπάρχει φραγμός που να μην καταρρίπτεται ούτε εμπόδιο αρκεί να υπάρχει θέληση.

Κλείνοντας, τους παρέθεσε τρία ρητά των επτά σοφών της αρχαιότητας, για να σηματοδοτούν την πορεία τους και να τους εμπνέουν σε όλη τη ζωή τους: «αρετής επιμελού», «παιδείαν ασπάζου», «αληθείας έχου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.